E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD ekonomisi daraldı, dolar zayıfladı---

ABD ekonomisi daraldı, dolar zayıfladı

ABD ekonomisi daraldı, dolar zayıfladı
26 Haziran 2014 - 09:12 borsagundem.com

ABD ekonomisinin beklenin üstünde daralması nedeniyle dolar düşüşe geçti

Yurtiçinde dün Fitch’in açıklamaları ve konut verileri takip edildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye''nin kredi notunu BBB- olarak teyit etti ve Türkiye''nin kredi notunu sukuk ihracını da kapsayacak biçimde güncelledi.

Fitch Kıdemli Yöneticisi Janine Dow bankalara yapılan not indiriminin ardından, indirime gerekçe olarak bankaların notunun, ülke notunun üzerinde olmasını gösterdi ve ülke notuyla banka notlarının daha uyumlu hale geldiğini açıkladı. Bankaların sermaye yeterliliğinin hala iyi ama hızlı bir şekilde aşağı indiğini belirten Dow, ülke riskleri nedeniyle oynaklıkların daha da artabileceğini ifade etti. Fitch önceki gün İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank’ın kredi notunu BBB''''den BBB-''''ye düşürmüş ve uzun vadede görünümleri durağan olarak belirlemişti.

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı konut satış istatistiklerine göre konut satışları Mayıs ayında yıllık bazda %12.5 düşüşle 90 bin 377 oldu. Konut satışları bir önceki aya göre ise %8 artış gösterdi.

Küresel piyasalarda ise ABD büyüme rakamları önemliydi

ABD''de GSYH yılın birinci çeyreğinde %2.9 gerileyerek 2009 birinci çeyreğinden bu yana en fazla daralmasını gösterdi. Dayanıklı Mal Siparişleri ise Mayıs ayında %1 geriledi.

ABD’nin beklentilerin üzerinde daralması doları zayıflattı

ABD ekonomisinin beklentilerin üzerinde daralması doları zayıflattı ve USD/TRY dün 2.1289 seviyesine kadar geri çekildi. Avrupa hisseleri dün gerilerken, ABD borsaları ise iki günlük düşüşün ardından haftanın dördüncü gününü artıda tamamladı. Dow Jones %0.29 yükselişle 16.867 puandan, S&P500 %0.49 artışla 1.959 seviyesinden ve Nasdaq %0.68 yükselişle 4.379 puandan günü tamamladı. BIST100 haftanın üçüncü işlem gününde, günü %0.01 ve 11,76 düşüşle 78.997,88 puandan kapattı. Güne 97.500 seviyesi ile başlayan VIOP30 kontratı ise gün içerisinde 96.250’ye kadar gerilese de kapanışına doğru gelen sınırlı alımlarla günü 97.675 seviyesinden tamamladı. Bu sabah Asya piyasalarında olumlu bir görünüm var, ABD vadelileri ise hafif artıda işlem görüyor. USD/TRY’nin 2.1350’nin altında işlem gördüğü günde, Türkiye CDS’leri 174 seviyesinde.

TSİ 12.30’da BOE Başkanı Carney Konuşması, 15.30’da ABD Kişisel Gelir ve Giderler, 20.05’te ise FOMC Üyesi Bullard Konuşması takip edilecek.

ATIG YATIRIM MENKUL DEĞERLER
www.atig.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)