E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ekonomisi ağır yaralı---

ABD ekonomisi ağır yaralı

ABD ekonomisi ağır yaralı
21 Ekim 2013 - 12:16 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Jack Lew, bütçe konusunda yaşanan anlaşmazlıkların ABD ekonomisine büyük zarar verdiğini söyledi

ABD Hazine Bakanı Jack Lew, son dönemde bütçe konusunda yaşanan anlaşmazlıkların ekonomiye zarar verdiğini ve ülkenin bir daha böyle bir gerilimle karşılaşmamasının önemli olduğunu söyledi. NBC televizyonunda dün bir programa katılan Lew, güçlü durumda olduğunu belirttiği ekonominin, federal hükümetin harcama yapma yetkisini kullanamadığı 16 günlük sürenin ardından toparlanacağına inandığını da ifade etti.

İş dünyasını ve tüketici güvenini olumsuz etkileyen bu sürecin ekonomik değil siyasi bir kriz olduğunu belirten Lew, "Hükümetin kapalı kaldığı dönemden kaynaklanan bir ekonomik aktivite kaybı olduğunu biliyoruz. Hükümetin yeni bir gerginlikle daha karşı karşıya kalmaması lazım. Bu bir daha olmamalı" dedi.

ABD Kongresi'nde geçen hafta Çarşamba günü son dakikada sağlanan bir anlaşma, ABD'yi temerrüdün kıyısından kurtardı. Anlaşmayla hükümet 15 Ocak'a kadar harcama yapabilecek, süresi dolan borçlanma yetkisi de 7 Şubat'a kadar uzatılacak.

Lew, hükümetin kapalı kaldığı bu sürenin ekonomiye verdiği zararın büyüklüğü konusunda açıklama yapmadı ancak  ekonomistler yaşanan gelişmelerin son çeyrek GSYH'sini yüzde 0.5 puan kadar düşürebileceğini tahmin ediyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)