E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD doları, euro karşısında toparlanmaya çalışıyor---

ABD doları, euro karşısında toparlanmaya çalışıyor

ABD doları, euro karşısında toparlanmaya çalışıyor
16 Haziran 2023 - 11:01 borsagundem.com

ABD dolar, yeniden yükselişe geçti. DXY dolar endeksi, daha önce 102.047 seviyesine kadar düşüşün ardında şu sıralarda düne göre yüzde 0,1 artışla 102,254 seviyesine toparlandı.

Yatırımcıların Fed'in son politika kararlarını sindirmeye devam etmeleriyle birlikte, beş haftanın en düşük seviyelerine gerileyen ABD dolar, yeniden yükselişe geçti.

Commerzbank kur analisti You-Na Park-Heger, "Fed Başkanı Jerome Powell, gelecekteki faiz artırımlarına yönelik sinyal vermede Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ile karşılaştırıldığında daha açık sözlü değildi. Piyasa, Temmuz ayında Fed'in faiz artırma olasılığını sadece %65 olarak görüyor. Ancak önümüzdeki hafta veriler beklenenden daha olumlu gelirse bu durum değişebilir" dedi.

DXY dolar endeksi, daha önce 102.047 seviyesine kadar düşüşün ardında şu sıralarda düne göre yüzde 0,1 artışla 102,254 seviyesine toparlandı.

Dolar finansal istikrarsızlıktan faydalanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)