E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD darphanesi gümüş sattı---

ABD darphanesi gümüş sattı

ABD darphanesi gümüş sattı
13 Kasım 2013 - 12:32 borsagundem.com

ABD darphanesinde gümüş satışları son bir yılın en yüksek seviyesine tırmandı

ABD'de American Eagle gümüş sikkesi üretimi 40.2 milyon onsa ulaşarak yıllık rekoru kırarken, vadeliler piyasası 34 ayın en düşük seviyesinden yeniden yükselişe geçti.

ABD darphanesinden dün yapılan açıklamada yetkili alıcılar haftalık 500,000 sikkelik üretimin tamamını satın alarak 2011 yılında ulaşılan 39.9 milyonluk rekor alımın da üzerine çıktılar. Ocak ayında ise satışlar tüm zamanların aylık rekoru olan 7.498 milyona çıktı.

Gümüş vadelileri 28 Haziran'da gördüğü ve Ağustos 2010'dan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 18.17 doların yüzde 14 üzerine çıkarak 20.73 dolara ulaştı. Darphane 2013 yılının son haftalık satışını 9 Aralık'ta gerçekleştirmeyi planlıyor. Külçe, mücevherat ve sikke satışları Avustralya'dan Çin'e bir çok ülkede hızlı bir artış gösterirken, gümüş ve altın Nisan ayında ayı piyasasına geriledi.

Los Angeles merkezli Lear Capital değerli metaller işlemcisi Scott Carter, "Perakende talebi özellikle gümüş için çok güçlü kaldı. Sikke alıcıları için düşük fiyatlar ve hükümetin kapanmasından ortaya çıkan belirsizlik gümüşü çok cazip bir hale getirdi" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)