E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD büyüme verisi risk iştahını destekleyebilir---

ABD büyüme verisi risk iştahını destekleyebilir

ABD büyüme verisi risk iştahını destekleyebilir
25 Mart 2016 - 14:17 borsagundem.com

Turkish Yatırım, açıklanacak ABD verileri öncesi analiz raporu yayınladı. İşte o raporda öne çıkanlar.

GSYH

ABD'de 2015 yılı 4. çeyrek büyüme verisine ilişkin revize okuma açıklanacak. Verinin beklentinin altında kalması risk iştahını destekleyebilir. Beklentinin üzerine revize edilen final okuma ise dolar endeksinde güç kazanımının devamına neden olacaktır.

4.Çeyrek Kişisel Tüketim

Kişisel tüketim harcamaları önemli bir ekonomik canlılık sinyalidir. Kişisel tüketimin artması enflasyonun gelecek dönemde hedefle uyumlu seyir izlemesi bakımından önemli olacaktır.Bu nedenle beklentilerin üzerinde açıklanacak rakamlar FED'in 2.faiz artırımına dair beklentileri öne çekmesi halinde dolar endeksini güçlendirici, risk iştahını sınırlayıcı etkiler yaratabilir.

4.Çeyrek Çekirdek PCE

Çekirdek kişisel tüketim harcamaları da ekonomide toparlanma sinyalleri çerçevesinde yorumlanır. Beklentilerin altında veya üstünde olması, kişisel tüketim gibi yorumlanmalıdır. Son olarak da bu üçlü veri
setinin beraber ele alınması ve yorumlanması gerektiğini düşünüyoruz, birbirini destekleyen bir veri seti çok daha anlamlı ve öngörülebilir hareketlere imkan tanıyacaktır."

Turkish Yatırım

El-Erian, "Piyasalar önümüzdeki aylarda yüzde 10 düşebilir"

 

BOJ faizleri daha fazla indirebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)