E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
03 Ekim 2022 - 16:57 borsagundem.com

Wall Street endeksleri aynı zamanda dördüncü çeyreğin ilk işlem günü olan haftanın ilk gününe yükselişle başladı. Uzmanlar aşırı satış koşullarının borsalarda kısa vadeli yükselişleri mümkün kıldığını belirtiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ve ekim ayının ilk işlem gününe yükselişle başladı. Wall Street yeni çeyrekte toparlanma umutlarını canlı tutuyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,87 artışla 28.976,16 puanda, S&P 500 Endeksi %0,63 artışla 3.608,11 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,14 yükselişle 10.590,35 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1372 düşüşle %3,691 seviyesinde değerleniyor.

CNBC’nin haberine göre, yatırım bankacılığı şirketi Raymond James’in Kurumsal Hisse Senetleri Analisti Tavis McCourt ABD borsalarına ilişkin açıklamasında, “Şu noktada oldukça basit bir tablo oluştu. 10 yıllık ABD Hazinesi getirileri yükselince hisse senetleri baskı altında kalmayı sürdürüyor, düşünce de hisse senetleri ralli yapıyor” ifadelerine yer verdi.

Wall Street, Dow ve S&P 500'ün Mart 2020'den bu yana en büyük aylık kayıplarını vermesiyle zorlu bir aydan çıkıyor. Cuma günü Dow Jones Endeksi Kasım 2020'den bu yana ilk kez 29.000 puanın altında kapandı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre S&P 500 Endeksi eylül boyunca %9,3 düşerken Dow Jones ve Nasdaq endeksleri ise sırasıyla %8,8 ve %10,5 geriledi. Çeyrek boyunca Dow Jones Endeksi %6,66 düşerek 2015’in üçüncü çeyreğinden bu yana ilk kez üç çeyrekte düşüş serisi yakaladı. Hem S&P hem de Nasdaq sırasıyla %5,28 ve %4,11 kayıp vererek 2009'dan bu yana ilk kez üst üste üçüncü negatif çeyreğini tamamladı.

Yeni çeyrek başlarken, S&P 500 Endeksi’ndeki tüm sektörler 52 haftanın en yüksek seviyelerinden en az %10 uzakta işlem görüyor. Dokuz sektör de çeyreği negatif bölgede tamamladı.

ABD’li finans şirketi Truist'in Baş Yatırım Sorumlusu Keith Lerner, dördüncü çeyrekte, yükselen enflasyonun ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) piyasalara etkisini umursamadan alacağı faiz artışı kararlarının borsalarda baskı hissettirmeye devam edeceğini öngördüğünü açıkladı. Bununla birlikte, Lerner’a göre aşırı satış koşulları, piyasaları iyi haberlerin ardından kısa vadeli keskin sıçramalara karşı daha savunmasız hale getiriyor.

Lerner, “Bence bir tür rahatlama için hazırlanabiliriz, ancak bu noktada altta yatan eğilim hala düşüş eğilimi ve dalgalı seyrin devam etme yönündedir” dedi.

 

Son 20 yılın en kötü eylülü

 

Ekim ayı, ayı piyasası katili mi?

 

Borsa kriz dönemleri dışında ekimde kazandırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)