E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
05 Kasım 2021 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street yatırımcıları beklentilerin üzerindeki istihdam verilerini kutluyor. Borsalar ayrıca Pfizer’dan gelen Kovid ilacı haberleriyle de yükselişini destekledi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Cuma gününe beklenenin üzerinde gelen istihdam raporuyla birlikte yükselişle başladı. Wall Street endeksleri haftayı rekorla kapatmayı hedefliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,77 yükselişle 36.401,96 puanda, S&P 500 Endeksi %0,72 artışla 4.713,99 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,63 yükselişle 16.040,16 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0900 düşüşle %1,494 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları beklenenin üzerinde gelen istihdam verileriyle birlikte rekora koşuyor. 531 bin olarak açıklanan Ekim ayı istihdamı 450 bin olan piyasa beklentilerini geride bıraktı. ABD Çalışma Bakanlığı’nın yayınladığı rapor ayrıca 194 bin olarak açıklanarak hayal kırıklığı yaratan Eylül ayı istihdam rakamlarını da 312 bin olarak revize etti.

Yatırım danışmanlığı şirketi Cornerstone Wealth'in Baş Yatırım Yöneticisi Cliff Hodge CNBC’deki açıklamasında, "Tarım dışı istihdam verileri beklentileri geride bırakırken piyasalar bu sabah beklenenden çok daha iyi gelen istihdam raporunu kutluyor. Kazançlar sektörler arasında geniş tabanlı bir biçimde gerçekleşiyor ve üretim gerçekten parlak bir noktada" ifadelerine yer verdi.

İstihdam raporu Cuma günü borsalara ulaşan tek iyimser haber değildi. Pandemiyle mücadele konusundaki önemli bir gelişme Pfizer'ın hisselerini artırdı. İlaç şirketinin Kovid-19 ilacının bir HIV ilacıyla birlikte kullanılmasının korona virüs sebebiyle hastaneye yatış riskini %89 oranında azalttığını açıklaması Pfizer hisselerini %9,30 oranında yükseltti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Pfizer haberi ekonominin yeniden açılmasına derinden ihtiyaç duyan havayolu şirketlerinin ve kurvaziyer gemi operatörü şirketlerinin hisselerini yükseltti. United Airlines ve American Airlines şirketlerinin hisseleri sırasıyla %5,17 ve %4,65 oranında yükseldi. Kurvaziyer gemi şirketleri Carnival ve Norwegian Cruie Line şirketlerinin hisseleri ise sırasıyla %6,91 ve %5,21 oranında değer kazandı. Ekonomik toparlanma beklentileri seyahat şirketlerine olan talebi de artırdı. ABD borsalarında yer alan Expedia gibi seyahat sektörü hisselerinde de yükseliş gözlemlendi.

Hafta başında yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) pandemi teşviklerini Kasım ayı sonundan itibaren kademeli olarak sonlandırmaya başlayacağı planını sindirmişti. Hafta ortasında gelen FED açıklamalarına göre tahvil alım programı her ay 15 milyar dolar azaltılacak biçimde gelecek yılın ortalarına kadar devam edecek.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde geldi

 

Pfizer’dan korona virüsü hapı: Ölüm riskini yüzde 89 azaltıyor

 

Gelişmekte olan piyasalarda gerilim artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)