E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPfizer’dan korona virüsü hapı: Ölüm riskini yüzde 89 azaltıyor---

Pfizer’dan korona virüsü hapı: Ölüm riskini yüzde 89 azaltıyor

Pfizer’dan korona virüsü hapı: Ölüm riskini yüzde 89 azaltıyor
05 Kasım 2021 - 14:30 borsagundem.com

BioNTech ile korona virüsü aşısı geliştiren Pfizer bu kez korona için hap geliştirdiklerini duyurdu. Pfizer'ın geliştirdiği korona virüsü hapının hastaneye yatma ve ölüm riskini yüzde 89 oranında azalttığı belirtildi.

Korona virüse karşı BionTech ile birlikte aşı üreten Pfizer’den korona virüsü ile mücadelede yeni bir adım geldi.

Reuters’ın son dakika olarak duyurduğu habere göre, Pfizer tarafından üretilen korona virüsü hapı ile ilgili araştırma sonuçları açıklandı.
Araştırmaya göre Pfizer’ın geliştirdiği hap, hastaneye yatma ve ölüm riskini yüzde 89 azaltıyor.

Eylül ayının son günlerinde Pfizer bir açıklama yaparak korona virüsü ilacı için çalışmaların başladığını duyurmuştu. Şirket tarafından yapılan açıklamada PF-07321332 adı verilen ilacın korona virüsüne yakalanan ve semptom gösteren hastalar üzerinde deneneceği ve virüsün bulaşmasını engellemeyi amaçladığı duyurulmuştu.

İngiltere, Merck'in geliştirdiği Covid-19 ilacına onay verdi - Sağlık son dakika haberler
‘MERCK’İN İLACINI GERİDE BIRAKACAK’
Reuters, Pfizer’ın geliştirdiği hapın laboratuvar sonuçlarının, geçen ay ciddi hastalık riski olan Kovid-19 hastaları için ölüm veya hastaneye yatırılma olasılığını yarıya indirdiği gösterilen Merck & Co Inc’in hapı molnupiravir’i geride bırakacağını öne sürdü.
Pfizer, Ekim ayında açtığı acil kullanım uygulamasının bir parçası olarak, ritonavir adlı eski bir antiviral ile birlikte verilen hapı için ara deneme sonuçlarını ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne sunmayı planladığını söyledi.

Pfizer ilacı verilenlerin yüzde 0,8’inin semptomların başlamasından sonraki üç gün içinde hastaneye kaldırıldığını ve tedaviden 28 gün sonra hiçbirinin hayatını kaybetmediğini ortaya çıkardı. Bu, plasebo hastaları için %7’lik bir hastaneye yatış oranıyla karşılaştırıldığında büyük bir başarı olurken, bu hastalardan 7’sinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla daha önce ilacın müjdesini vermiş, test sonuçları olumlu olursa hemen seri üretime geçebileceklerini belirtmişti.

Pfizer, aşı satış tahminini 36 milyar dolara yükseltti

 

ABD'den Biontech/Pfizer ile 50 milyon doz yeni aşı anlaşması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)