E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
29 Temmuz 2021 - 17:26 borsagundem.com

Beklentilerin altında kalan ekonomik veriler Wall Street borsalarını yükseltti. FED’in tahvil alımlarını durdurma olasılığının ertelendiğini düşünen yatırımcılar hisse senetlerine yöneldi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,41 yükselişle 35.074,33 puanda, S&P 500 Endeksi %0,40 yükselişle 4.418,35 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,19 artışla 14.790,89 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0425 yükselişle %1,276 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları yeni günde beklenenden daha yavaş gelen ekonomik verilerin ardından yükselişe geçti. ABD’de ikinci çeyrek gayrisafi yurtiçi büyü yıllık bazda %6,5 olarak kayda geçti. Dow Jones hesaplamalarına göre ise büyümenin %8,4 olması bekleniyordu.

Diğer yandan 24 Temmuz’da sona eren hafta içerisindeki işsizlik başvuruları ise 400 bin olarak paylaşıldı. Bu seviye salgın öncesi seviyelerin neredeyse iki katı ve 385 bin olan beklentilerin üzerinde.

Ekonomik verilerin beklentilerin aşağısında kalması ABD Merkez Bankası’nın (FED) varlık alımlarını azaltma planını ileri bir tarihe ertelemesine neden olacağından dolayı Wall Street yatırımcılarını rahatlattı. Geçtiğimiz gün FED Başkanı Jerome Powell, ekonominin merkez bankasının hedeflerine doğru ilerleme kaydetmiş olmasına rağmen, FED’in kolay para politikasından vazgeçmeden önce gitmeleri gereken uzun bir yolu olduğu konusunda uyarmıştı.

Powell açıklamasında, “İşgücü piyasası tarafında kapsamamız gereken bazı zeminler söz konusu. Bana kalırsa tam istihdam hedefine ulaşmak için önümüzde bir daha fazla ilerleme kaydetmemiz gereken bir yol var. Güçlü bir istihdam rakamı görmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ekonomik büyümede önemli bir yavaşlamanın açıklanmasının ardından PayPal ve Facebook hisseleri sırasıyla %5,32 ve %3,73 oranında düşüş gösterdi.

Bu arada otomotiv şirketi Ford’un hisseleri analistlerin bilanço tahminlerinin gerisinde kalmasına rağmen pahalı olan otomobillerini daha fazla sattıklarını açıklamalarının ardından %5,90 oranında yükseldi.

Gün içerisinde Amazon, Pinterest ve Anheuser-Busch şirketleri bilanço bildirimlerini yapacak.

Glenmede’in Yatırım Stratejileri Başkan Yardımcısı Micheal Reynolds CNBC’ye yaptığı açıklamasında, “Piyasa bir yıl öncesine kıyasla bir patlama yaşadığımızı anlamış durumda” ifadelerine yer verdi. Reynolds borsalarda bu bilanço sezonundaki en önemli verilerin ekonomi yeni normale geçerken şirketlerin gelecek döneme ilişkin rehberlik açıklamaları olduğunu belirtti.

 

Küresel borsaların seyrini değiştirecek yeni tehdit

 

ABD'nin kömür üretimi düştü

 

Powell'ın emtia fiyatlarına etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)