E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsaların seyrini değiştirecek yeni tehdit---

Küresel borsaların seyrini değiştirecek yeni tehdit

Küresel borsaların seyrini değiştirecek yeni tehdit
29 Temmuz 2021 - 16:41 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Jim Bianco korona virüsün delta varyantının yayılmasıyla yeni kısıtlamaların gelebileceğini, yeni teşvik paketlerinin görülebileceğini ve yatırımcıların geçen yılki stratejilerine geri dönmek zoruna kalabileceğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’deki enflasyon krizin ilk işaretlerinin görüldüğü sıralarda küresel yatırımcıları enflasyon karşısında uyaran ünlü borsa uzmanı Jim Bianco yatırımcıların yeni bir endişe karşısında hazır olması gerektiğini belirtiyor. Bianco CNBC’ye verdiği röportajda korona virüsün delta varyantı nedeniyle artan vaka sayılarının yeni ekonomik kısıtlamalara neden olabileceği konusunda uyardı.

Borsa araştırmaları şirketi Bianco Research’ün Başkanı Jim Bianco’ya göre ortaya çıkan bu yeni risk nedeniyle piyasaların kazananlarını veya kaybedenlerini seçebilmeyi zorlaştırdığını belirtti. Bianco röportajında, “Bu durum yatırımcıların tam olarak kavramaya çalışması gereken en zorlu risktir” dedi.

Bianco'nun ayı piyasası senaryosuna göre, artan Kovid-19 vakaları ekonomik aktiviteye ve bilançolara zarar verecek. Oyun, otel, havayolu ve kurvaziyer şirketleri gibi sektörlerdeki şirket hisselerinin en savunmasız pozisyonda olduğunu belirten borsa uzmanı, “Yeniden açılma ekonomisinden faydalanan hisse senetlerinin dışına doğru büyük bir rotasyon görebilirsiniz” dedi.

Öte yandan, Bianco risklerin teknoloji şirketlerinin ve evde kalma ekonomisine uygun olan şirketlerin hisse senetlerinin yükselebileceğine inanıyor. Bianco’nun açıklamalarına göre Delta varyantı yayılmaya devam ederse, teşvik ödemelerinin daha fazlasının gelme olasılığı da yüksek.

Bianco açıklamasında, “Geçtiğimiz yılın stratejisini yeniden kullanabilirsiniz ve diyelim yükselen bir varyantla karşı karşıya kalırsak ve yeni kısıtlamalar görürsek daha fazla teşvik ödemesi gelecektir. Teşvik ödemelerinden ne öğrendik? Ödemeler geldikleri gibi borsa komisyonculuğu hesaplarına geliyor. Yeni gelen teşvikler direkt olarak borsalara giriyor. 1200 dolarlık teşvik ödemelerini almamızın ardından Mart ayı sonunda ETF’lerdeki nakit akışı rekor seviyelerdeydi” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre borsalardaki zorlu zemine rağmen Bianco geniş çapta borsaların yıl sonuna kadar dayanmasını bekliyor. Borsa uzmanı “Önümüzdeki birkaç ay boyunca enflasyonun geçici olup olmayacağını tartışabiliriz. Bu konuda herhangi bir çözümü muhtemelen bulamayacaksınız. Ancak borsalar bu süreçte iyi durumda olacak” dedi.

Bianco tüm bu tablonun yıl sonuna kadar değişmesini bekliyor. Borsa uzmanı geçen yıldan beridir enflasyonda zorlayıcı bir geri dönüş için hazırlanıyor. Bianco Ekim ayında yaptığı bir açıklamada enflasyondaki yükseliş nedeniyle ABD Merkez Bankası’nın kolay para politikalarından beklenenden daha önce geri dönebileceğini söylemişti.

Borsa uzmanı yatırımcılara hisse senetleri fiyatlarının ucuz olmadığını da hatırlatıyor. Bianco, “Rekor seviyede yüksek değerlemelere yakınız. Geçtiğimiz iki ya da üç günde bazı teknoloji şirketlerinde gördüğümüz gibi güçlü bilançoları görmemiz gerekiyor” dedi.

Borsalarda krizlerden korunmanın 4 yolu

 

5 büyük yatırım hatası

 

Yüksek getirili borsa yatırımı için 5 kural

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)