E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
21 Temmuz 2021 - 17:03 borsagundem.com

Wall Street endeksleri hafta başında delta varyantı endişeleri nedeniyle görülen sert düşüşlerin ardından geri dönüşüne devam ediyor.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle açıldı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,64 yükselişle 34.732,57 puanda, S&P 500 Endeksi %0,47 artışla 4.343,57 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,19 yükselişle 14.526,16 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0507 yükselişle %1,274 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri hafta başında gerçekleşen sert düşüşün ardından geri dönüşünü devam ettiriyor. Dow Jones hisseleri Coca-Cola ve Johnson&Johnson’ın beklenenden daha iyi bilanço paylaşması ABD borsalarındaki boğa piyasası havasını destekledi.

Dow Jones Endeksi Pazartesi günü 725 puan düşerek 8 ayın en kötü seansını gerçekleştirmişti. Endeks açılış rakamları yatırımcıların dipten alış yapmasıyla birlikte geri dönüşün devam edeceğini gösteriyor.

Borsa araştırmaları firması Sevens Report Research’ün Kurucusu ve Başkanı Thomas Essaye gün içerisinde CNBC’ye yaptığı açıklamasında, “Salı günkü piyasa hareketleri Pazartesi günkü çöküşün ardından aşırı satışların olduğu borsalara ilişkin kural kitabının bir yansımasıydı. Kısa vadeli dönüşlerin ötesinde ise değerinin altındaki ve ekonomik toparlanmadan etkilenen hisselerin liderliğinin yeniden kabul edilmesi için tahvil getirilerinin dibe ulaşmasını ve ekonomik büyümenin beklentileri aşmasını görmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

ABD tahvil piyasası özellikle de 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri hisse senetleri piyasasındaki volatiliteyi yönlendiriyor. Pazartesi günü 10 yıllık tahvil getirileri 5 ayın en düşük seviyesine kadar gerilemiş ardından Salı günü tahvillerde toparlanma gözlemlenmişti. Tahvil faizlerindeki düşüş korona virüsün delta varyantının yayılması ve ABD Merkez Bankası’nın piyasalarla uyumsuz bir karar verebileceği endişeleri nedeniyle düşüş göstermişti.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, ekonominin yeniden açılmasından en çok faydalanacak hisse senetleri ise Pazartesi günkü düşüşün ardından toparlanmaya devam etti. Çarşamba günü kurvaziyer gemi şirketi Carnival’in hisse senedi açılışta %6,94 değer kazandı. Kumarhane şirketi Las Vegas Sands hisseleri ise %2,97 oranında yükseldi.

Elon Musk'a güvenip Dogecoin'e yatırım yapan yandı

 

Avrupa borsaları yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)