E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
20 Temmuz 2021 - 17:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri geçtiğimiz gün gerçekleşen düşüşlerin ardından yeni güne toparlanma hedefiyle başladı. Geri dönüş, yatırımcıların borsalara ilişkin güvenini tazeledi


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,13 yükselişle 35.007,18 puanda, S&P 500 Endeksi %0,16 artışla 4.265,13 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,23 yükselişle 14.307,24 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0140 düşüşle %1,140 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street borsaları hafta başında gerçekleşen sert düşüşlerin ardından yeni güne yükselişle başladı. Endeksler geçtiğimiz gün korona virüsün delta varyantının yatırımcılarda endişeye yol açması nedeniyle düşüşe geçmişti. Dow Jones Endeksi 700 puan kayıpla %2,1’lik düşüş göstermişti. Endeks 28 Ekim tarihinden bu yana en sert düşüşünü gösterdi. Pazartesi günü S&P 500 Endeksi %1,6, Nasdaq Endeksi %1,1 düştü.

JPMorgan ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti Dubravko Lakos-Bujas Salı günü CNBC’de yaptığı açıklamasında, “Hisse senetleri üzerinde yapıcı görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Bununla birlikte hisse senetlerinde en son görülen büyüme ve yavaşlama korkularının da erken ve abartılı görüyoruz” dedi. Stratejist, S&P 500 için yıl sonu hedefini 4.400'den 4.600'e yükseltti. Baş stratejistin yıl sonu hedefi Pazartesi günkü kapanışa göre %8'lik bir yükselişi gösteriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcılar, pay piyasalarındaki hareketliliği yönlendirdiği gerekçesiyle 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin izlemeye devam ediyor. Pazartesi günü tahvil faizlerinin 5 ayın en düşük seviyesine düşmesi hisse senetlerindeki kayıpların da artmasına sebep oldu. 10 yıllık tahvil faizleri bugün erken saatlerde %1,139’a kadar geriledi. Mart ayında 10 ABD Hazinesi tahvil getirileri %1,78’in üzerine kadar çıkmıştı.

S&P 500 Endeksi Pazartesi günü hızlı bir düşüş göstermesine karşın geçtiğimiz hafta ulaştığı rekor seviyesinin sadece %3,1 aşağısında. ABD hisse senetlerinin bir önceki gün sert bir düşüş göstermesine karşın Salı günü geri dönüş göstermesi yatırımcıların umutlarını artırdı.

Pazartesi günü en sert darbeyi alan hisse senetlerinin büyük çoğunluğu Salı günü yeniden yükseldi. United Airlines hisse senetleri Pazartesi günü %5 değer kaybetmesinin ardından yeni güne %2 yükselişle başladı. Dün düşüş gösteren diğer havalimanı şirketleri American Airlines ve Delta Airlines hisseleri de yükselişe katıldı.

Sterlin, dolar karşısında 5 ayın en düşüğünü gördü

 

Kripto para madenciliği durdurulabilir

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)