E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
31 Ağustos 2023 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street yatırımcıları ağustos ayı sonunda kayıplarını sınırlamaya çalışıyor. Piyasaların gündeminde ise enflasyon göstergeleri ve yarın açıklanacak istihdam verileri var

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları ağustos ayının son gününe yükselişle başladı. Endeksler ağustos ayının sonunda yakaladığı ralliyi 5 seansa taşımaya çalışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,35 artışla 35.012,36 puanda, S&P 500 Endeksi %0,30 artışla 4.528,35 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,43 yükselişle 14.079,76 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0107 düşüşle %4,102 seviyesinde değerleniyor.

S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq endeksleri son dört seanstır yükselişte. Yatırımcılar ay sonundaki kazanımlarıyla ağustos ayına hakim olan düşüşleri sınırlamaya çalışıyor. Üç büyük endekste de aylık bazdaki düşüşler %1’i aştı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcıların en önemli gündem maddesi ise ABD enflasyon verileri. Gün içerisinde açıklanan temmuz ayı çekirdek özel tüketici harcamaları endeksi (PCE) aylık bazda %0,2’lik yıllık bazda ise %4,2’lik yükselişi gösterdi. Rakamlar Dow Jones anketlerindeki ekonomistlerin beklentisiyle doğru orantılıydı. Çekirdek PCE, ABD Merkez Bankası’nın (FED) favori enflasyon göstergesi olmasıyla da öne çıkıyor.

CNBC’nin haberine göre LPL Financial’ın Baş Ekonomisti Jeffrey Roach, “Piyasalar enflasyon raporunu normal karşılıyor. Bugünkü raporun ayrıntıları bir miktar hayal kırıklığı yaratsa da FED’in eylül ayı toplantısında faizleri sabit tutması planını değiştirmesi muhtemel değil” açıklamasında bulundu.

Yatırımcıları ilgilendiren bir diğer gündem maddesi ise cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verileri. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler ABD ekonomisinin 170 bin yeni istihdam eklemesini bekliyor. Yatırımcılarsa raporlardan ekonominin önemli ölçüde yavaşladığı işaretinin çıkmasını istiyor. Zira olumsuz gelecek rakamlar FED’in faiz artışlarını durdurmasına imkan sağlayabilir.

ABD'de kişisel harcamalar arttı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında

 

Wall Street için kâbus ayı mı başlıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)