E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
09 Şubat 2023 - 18:12 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bilançolarla birlikte yükseldi. Disney’in yüksek bilançosu borsaları yükselişe geçirse de uzmanlar uzun vadeli yükseliş için FED kararlarına işaret ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar şirket bilançolarının beklenenden daha iyi performans göstermesini satın alıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,74 artışla 34.198,94 puanda, S&P 500 Endeksi %0,67 artışla 4.145,61 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,92 yükselişle 12.020,11 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0459 düşüşle %3,589 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri yeni günde Disney ve PepsiCo’dan gelen güçlü bilançoları değerlendiriyor. Geçtiğimiz gün paylaştığı dördüncü çeyrek raporunda beklentilerin altında abone kaybıyla bilanço ve gelirlerde tahminleri aşan Disney’in hisseleri güne %4’lük yükselişle başladı. PepsiCo hisseleri ise Wall Street tahminlerini aşan bilançosunun ardından %2 yükseldi.

Yatırımcıların bilanço sezonuna odaklanmasının en önemli sebebi ise kurumsal şirketlerin yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında nasıl bir performans gösterdiğinin ortaya çıkması. Son açıklanan bilançolardaki yüksek rakamlara rağmen Wall Street bu bilanço sezonunu büyük bir coşkuyla geçirmiyor.

FactSet verilerine göre bugüne kadar S&P 500 Endeksi’ndeki şirketlerin %66’sı dördüncü çeyrek raporlarını paylaştı. Bu şirketlerin yaklaşık %70’i analist beklentilerini geride bıraktı. The Earnings Scout’ın verilerine göre şirketlerin bilanço beklentilerini aşma konusundaki üç yıllık ortalaması ise %79.

ABD borsalarında kapanış sonrasında PayPal, Lyft ve Expedia bilançolarını açıklayacak.

Gün içerisinde bildirilen haftalık işsizlik başvurularının sayısı 13.000 artarak 196.000'e yükseldi. Söz konusu artış beklentilerin üzerindeydi ve işgücü piyasasının inatla güçlü kaldığını gösteren son ABD istihdam verisine de aykırıydı. Verilerin açıklanmasının ardından tahvil piyasalarındaki getiriler düştü. Yatırımcılar iş piyasasının ABD Merkez Bankası’nın faiz artışlarını yavaşlatması için yeterince düşebileceğini fiyatlandırıyor.

ABD borsaları geçtiğimiz günü düşüşle tamamladı. Ancak hisse senetleri 2023’ün başından bu yana ralli modunda. Piyasa gözlemcileri 2023 rallisinin FED’in bir sonraki para politikası hamlesine bağlı olabileceği konusunda uyarıyor. Hafta başında FED Başkanı Jerome Powell enflasyonun yavaşlamakta olduğunu ancak faizlerin yine de yükselebileceğini söylemişti.

CNBC’nin haberine göre NewEdge Wealth’in Baş Yatırım Sorumlusu Cameron Dawson, “Rallinin gidebileceği bir sonraki seviye, sizi ağustos ayının en yüksek seviyesine geri götüren 4.300 civarında olacaktır. Ancak 4.300 puana ulaştığımızda, 19 buçuk kat fiyat kazanç oranıyla işlem görüyor olacağız. Aktif olarak para politikasını gevşeten bir FED yoksa bu gerçekten pahalı bir oran” ifadelerine yer verdi.

Dawson, “Teknik veriler kesinlikle gelişti. 2022'de herhangi bir döneminden daha iyi görünüyorlar ve bu yüzden buna saygı duymalıyız. Ancak temel finansal verilere baktığımızda, bunun yukarısında herhangi bir yere ulaşmanın gerçekten zor olduğunu görüyoruz” açıklamasında bulundu.

ABD işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

 

FED’in fantezi dünyası yıkıldı

 

ABD piyasalarında çürük tahvil rallisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)