E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
28 Mart 2023 - 17:14 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne kararsız başladı. Bankacılık krizinin ateşinin söndüğü yeni günde yatırımcılar tahvil faizlerindeki yükselişe odaklandı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe karışık seyirle başladı. Tahvil faizlerindeki yükselişler hisse senetleri üzerinde baskı oluşturmayı sürdürüyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,19 yükselişle 32.495,13 puanda, S&P 500 Endeksi %0,11 azalışla 3.973,33 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,49 düşüşle 11.711,09 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0104 yükselişle %3,547 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcıları tahvil getirilerindeki yükselişlere odaklandı. 2 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri kritik %4 seviyesini geçti. ABD’deki bölgesel bankalara yönelik endişeler para politikası yöneticilerinin çabalarıyla birlikte nispeten yatıştırıldı. Ancak yatırımcılar daha yüksek politika faizlerinin ekonomiyi resesyona itebileceği endişelerini canlı tutuyor.

Bölgesel bankaların hisseleri salı gününde dalgalı bir seyirle başladı. SPDR S&P Bölgesel Bankacılık ETF’si %1,1’lik düşüşle başladığı günde açılış sonrasında %0,50 yükseldi. First Republic hisseleri de dalgalı bir seyirle ilerliyor. CrossFirst Bank hisseleri endeksteki en kötü performans gösteren banka oldu ve hisse %2,53 değer kaybetti.

Endekslerdeki karışık seyir pazartesi günkü seansı andırıyor. Yatırımcılar pazartesi günü geçen haftanın kazançlarını devam ettirmek için mücadele etmişti ancak teknoloji hisseleri baskı altında kalmıştı. Dow Jones ve S&P 500 endekslerinin sırasıyla %0,6 ve %0,16 yükseldiği günde Nasdaq Bileşik Endeksi %0,47 düşmüştü.

Wall Street’te banka hisselerine yönelik olumlu havada First Citizens BancShares’in Silicon Valley Bank’i büyük bölümünü satın alması etkili oldu. Haberin ardından küçük ölçekli finans kurumlarından çıkıp bankacılık devlerine giden mevduat hareketleri yavaşladı.

CNBC’nin haberine göre Truist’in Yatırım Birimi Eş-Başkanı Keith Lerner finans hisseleriyle ilgili açıklamasında, “Genel olarak hasar gören bu alanlarda aşırı satış sıçraması var ve bu alanda lider olan bazı hisselerde bir duraklama yaşıyoruz. Bunun bir trend değişimi olduğunu yeni bir piyasa liderinin ortaya çıktığını düşünmüyorum” dedi. Lerner, First Citizens'ın SVB'nin büyük bir kısmını satın alması haberlerini piyasaların olumlu olarak algılayabileceğini de sözlerine ekledi.

ABD'de mal ticareti açığı arttı

 

ABD’den Binance’e 9 şok suçlama

 

Michael Burry: Borsada fiyatları yatırımcılar belirlemeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)