E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
16 Kasım 2022 - 17:59 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne kararsız başladı. Enflasyon rakamlarının etkisiyle iki haftadır yükselişte olan endeksler perakende devi Target’tan gelen karamsar öngörülerle frenlendi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına karışık seyirle başladı. Yatırımcılar perakende şirketi Target’ın Noel dönemine ilişkin karamsar beklentilerini fiyatlandırıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,04 yükselişle 33.607,26 puanda, S&P 500 Endeksi %0,45 azalışla 3.973,73 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,01 düşüşle 11.243,73 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0409 düşüşle %3,736 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, çarşamba günü ABD borsalarının gündemini perakende devi Target’tan gelen karamsar öngörüler oluşturdu. Hane halklarının yüksek enflasyonla mücadele ettiğine dikkat çeken Target perakende şirketleri için yılın en büyük alışveriş sezonunda satışların düşmesini beklediklerini açıkladı.

Açıklamalar aynı zamanda ABD borsalarındaki yükseliş trendini de etkiledi. S&P 500 Endeksi salı günü %0.87 yükselmiş, Dow Jones Endeksi ise %0,17’lik yükselişle günü sonlandırmıştı. Aynı gün Nasdaq Endeksi de %1,45 artmıştı. Yükselişlerde toptan eşya fiyatlarını ölçen üretici fiyat endeksi raporunun (ÜFE) beklentilerin altında kalması etkili olmuştu. Zira yatırımcıların enflasyonla ilgili endişelerinin bir kısmı hafiflemişti.

Hisse senetleri geçtiğimiz hafta korkulandan çok daha iyi gelen tüketici fiyat endeksi raporuyla güçlü bir ralliye başladı. Geçtiğimiz hafta S&P 500 Endeksi haziran ayından bu yana en güçlü haftalık yükselişini kaydetti. Endeksler bu haftayı da yükselişle bitirme yolunda ilerliyor.

Ancak yatırımcılar kısa vadeli geri çekilmenin yaklaşmakta olduğu konusunda uyarıyor. CNBC’nin haberinde yatırım danışmanlığı firması 50 Park Investments’ın CEO’su Adam Sarhan konuyla ilgili açıklamasında, “Kısa vadede piyasalar oldukça genişledi ve geri çekilme ile son rallinin sindirilmesi süreci gecikti” uyarısında bulundu.

Borsalarda resesyona dayanıklı 3 sektör

 

ABD'de perakende satışlar beklentileri aştı

 

ABD'de mortgage başvuruları arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)