E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
22 Temmuz 2020 - 16:34 borsagundem.com

Wall Street Çarşamba gününe aşı ile ilgili olumlu haberler ve ABD-Çin anlaşmazlığının getirdiği güven kırıcı mesajlarla birlikte karışık seyirde başladı

ABD borsaları hafta ortasına karışık seyirle giriş yaptı. Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 0,10 düşüşle 26.813,50 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,04 düşüşle 3.225,87 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,07 yükselişle 10.687,33 puan seviyelerinde seyrediyor.

Wall Street Çarşamba gününde borsaları ilgilendiren iki kritik gelişmeyi değerlendiriyor. Bu gelişmelerden ilki korona virüs cephesinde. ABD Hükümeti ilaç şirketi Pfizer’e 100 milyon korona virüs aşısı üretmesi için 1,95 milyar dolar ödeme konusunda anlaşmaya vardı. Ödeme aşının güvenli bir şekilde insanlarda işe yaraması durumunda gerçekleşecek. Haberin duyulmasıyla birlikte Pfizer’in Dow Jones endeksinde bulunun hisseleri %5 yükseldi.

Borsaları etkileyen ikinci gelişme ise ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Çin elçilikleri ile ilgili kararı oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan fikri mülkiyetini ve ABD vatandaşlarının özel bilgilerini korumak için Houston'daki Çin Konsolosluğu’nun kapatılması emrini doğruladı. Pekin misilleme sözü verdi.

ABD, Çin arasında yeni gerilim!

 

Borsalardaki balonu görmenin kolay yolu

 

Borsa uzmanları havayolu hisselerinden kaçıyor

 

Borsa İstanbul Merkez'e güç topluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)