E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü hafif düşüşle kapadı---

ABD borsaları günü hafif düşüşle kapadı

ABD borsaları günü hafif düşüşle kapadı
19 Nisan 2022 - 00:15 borsagundem.com

Rusya-Ukrayna savaşı, Çin'deki Kovid-19 salgını gibi küresel enflasyonu tetikleyecek gelişmeler ve ABD Merkez Bankasının şahinleşen tutumu, Wall Street yatırımcılarının alım iştahını azalttı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın ilk gününü hafif bir düşüşle kapadı. 

Fed'in enflasyonla mücadele konusunda şahinleşmesi, Ukrayna savaşı ve Çin'de devam eden Kovid-19 salgınının dünyada enflasyonist baskıları artıracağı endişesiyle ABD tahvil piyasalarında satıcılı seyrin sürmesine yol açtı. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 2,88 ile 2018'den bu yana en yüksek seviyeye çıkarken, kapanışta yüzde 2,86 seviyelerinde seyretti.

10 yıllık ABD Hazine tahvili getirilerindeki yükseliş, hisse piyasasında belirsizliği artırdı. Gün boyu pozitif ve negatif bant arasında gidip gelen hisseler, gün sonunu sınırlı düşüşlerle kapadı. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 39,54 puan ve yüzde 0,11 oranında düşüşle 34.411,69 puanda tamamladı.  S&P 500 Endeksi 0,9 puan ve yüzde 0,02 oranında kayıpla gün sonunda 4.391,69'a geriledi. Nasdaq Endeksi ise günü 18,72 puan ve yüzde 0,14 oranında düşüşle 13.332,36 puanla kapadı. 

BofA BİLANÇO AÇIKLADI

Şirketlerin ilk çeyrek finansal sonuçları da yatırımcılar tarafından takip edilirken, ABD'nin büyük bankalarından Bank of America, net karının bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12 azaldığını bildirdi.

Bank of America, yatırım bankacılığı birimi anlaşma yapmadaki yavaşlamadan darbe almasına rağmen, tüketici kredisi işinde güçlü bir büyüme rapor ederek büyük Wall Street bankaları için kazanç sezonunu tamamladı.

HİSSE HAREKETLERİ

Elon Musk'ın CEO'luğunu yaptığı elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yaklaşık üç haftalık bir Kovid-19 kapatmasının ardından Şanghay tesisini yeniden açmaya hazırlanırken hisseleri yüzde 2 değer kazandı. 

Twitter, Elon Musk'ın bir yıllık bir süre için hissesini %15'in üzerine çıkarmasını kısıtlamak için Cuma günü "zehir hapı" uygulamasını benimsemesinin ardından hisseleri yüzde 7,5 arttı.

Çinli araç çağırma şirketi Didi Global'in hisseleri, ABD'deki listeden çıkarma planlarını oylamak için 23 Mayıs'ta olağanüstü bir genel kurul yapacağını açıklamasının ardından yüzde 18,3 düştü.

FED HIZLI HAREKET ETMELİ

Fed yetkililerinin açıklamaları piyasaların odağındaki yerini korurken, St. Louis Fed Başkanı James Bullard Fed'in enflasyonu kontrol altına alması gerektiğini, piyasaları bozmak istemediğini ancak hızlı hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Faiz artışı için temel durumun herhangi bir toplantıda 50 baz puandan fazlası olmadığını aktaran Bullard, "75 baz puanlık bir artışı göz ardı etmeyeceğim, ancak temel durum bu değil" değerlendirmesinde bulundu. Bullard, Fed'in resesyona girmeden enflasyonu kontrol edebileceğine işaret ederek, Ukrayna'daki savaşın ise kötüleşmesi halinde ABD'nin para politikasını etkileyebileceğini aktardı.

PETROLDE ARZ ENDİŞESİ

Libya'nın güneyindeki Kabile Bileşenleri ve gençlik topluluklarının, Ulusal Birlik Hükümeti'nin yönetimi Fethi Başağa'ya teslim edene dek ülkenin güneyi ve güneydoğusundaki petrol sahalarında petrol üretimi ve ihracatının durdurulduğunu açıklaması, petrolde arz endişelerini artırdı. Brent petrolün varil fiyatı 114 doları aştı.

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

 

Bank of America bilançosunu açıkladı

 

Borsada kritik eşik aşıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)