E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
18 Nisan 2022 - 17:20 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bilanço sezonu gündemiyle başladığı haftada yön bulmaya çalışıyor. BoA’nın beklenenin üzerinden gelen bilançosu Dow Jones Endeksi’ndeki yükselişi destekledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe karışık seyirle başladı. Wall Street yatırımcıları geçtiğimiz hafta bilanço sezonunu değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,21 artışla 34.523,28 puanda, S&P 500 Endeksi %0,02 ekside 4.391,78 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,51 düşüşle 13.283,65 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0010 düşüşle %2,829 seviyesinde değerleniyor.

Dev Wall Street bankası Bank of America gün içerisinde beklenenin üzerinde gelen bilanço rakamlarını açıkladı. BoA’nın bilançosunda hisse başına kazançlarda %13’lük bir düşüş görüldüğü bildirildi. Ancak beklentilerin üzerinde gelen rakamların ardından BoA hisseleri açılışta %2,8 oranında değer kazandı. İlk alımların ardından BoA hisseleri %2,18 yükselişle işlem görüyor. BoA bilançosunun ardından JPMorgan ve Wells Fargo gibi diğer büyük Wall Street bankalarının hisselerinde de %1’lik yükselişle görüldü.

Bilanço raporu tahvil faizlerinin ve enflasyonun yükseldiği bir ortama rağmen diğer şirketlerin sağlam sonuçlar yayınlayacağı umutlarının pekiştirdi.

Teknoloji devleri de hafta içerisinde bilançolarını paylaşmaya hazırlanıyor. Netflix Salı günü Tesla ise Çarşamba günü çeyrek sonuçlarını yayınlayacak. United Airlines, American Airlines ve Alaska Air gibi havacılık devleri ve CSX ve Union Pacific gibi demiryolu şirketleri de bilanço takviminde yer alıyor. IBM, P&G, Travelers, Dow Inch, Johnson & Johnson, American Express ve Verizon bu hafta bilanço yayınlayacak Dow Jones Endeksi şirketleri.

Yatırımcılar, özellikle şirketlerin artan maliyetleri nasıl ele aldıklarına görmek için şirket öngörülerini dikkatle takip edecek. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’de geçen hafta açıklanan Mart ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) rakamları, %8,5’lik yükselişle Aralık 1981'den bu yana en hızlı yıllık enflasyon artışına işaret etti.

Borsa araştırmaları şirketi Factset verilerine göre S&P 500 şirketleri bilanço sezonuna iyi bir başlangıç yaptı. Bilanço açıklayan S&P 500 şirketlerinden % 81,5'i hisse başına kazancı beklentilerin üzerinde çeyrek sonucu bildirdi. Şimdiye kadar endeksteki şirketlerin yaklaşık %7,5’i bilanço açıklaması yaptı. CNBC’nin haberine göre Factset analistleri S&P 500 şirketlerinin bilanço sezonunu bitirmesiyle S&P 500 endeksinin %5,3 yükseleceğine inanıyor.

Morgan Stanley analistleri ise ilk çeyrek için bilanço raporlarının beklenenden daha fazla hayal kırıklığı yaratabileceğini söylüyor.

Bankanın hisse senedi stratejisti Michael Wilson Pazartesi günü yayınladığı bir notta, "S&P 500 için bilanço revizyonları genişliği son iki hafta içinde düşüş eğilimini sürdürdü ve bir kez daha negatif bölgeye yaklaşıyor. Morgan Stanley İşletme Koşulları Endeksi Nisan 2020'den bu yana en düşük seviyesine geriledi ve şirketlerin karşılaştığı sayısız maliyet baskısı göz önüne alındığında, ortalama beklentiler 2022'nin dengeleri için aşırı iyimser görünüyor" açıklamasında bulundu.

 

Savunma yatırımı için geç mi kalındı?

 

Altın fiyatları yeniden tırmanışa geçti

 

Güvenli liman yatırımlarında büyük hata

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)