E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları 'geleceğe umut'la yükseldi---

ABD borsaları 'geleceğe umut'la yükseldi

ABD borsaları 'geleceğe umut'la yükseldi
31 Aralık 2020 - 00:31 borsagundem.com

Olumlu aşı haberleriyle 2021 ekonomisine daha umutla bakan yatırımcıların alıma yönelmeleri endeksleri yukarı taşıdı. 600 dolarlık yardımın 2 bin dolara yükseltilmesinin Senato'ya takılması ise daha fazla yükselişi sınırlandırdı

ABD borsaları çarşamba gününü korona virüs aşısıyla ilgili olumlu haberlerin yatırımcıları  rahatlatmasıyla yükselişle kapadı. 600 dolarlık nakit yardımının Senato'ya takılması ise endekslerin daha yüksek puanlara yükselmesini önledi.

Korona virüs aşılarının art arda piyasaya sürülmesi, Wall Street yatırımcılarının 2021'de küresel ekonominin iyileşeceği beklentisinin yükselmesine yol açtı. Buna rağmen endekslerdeki yükselişler çok cüzi ve sınırlı seviyede kaldı. 

Kovid-19 salgınına yönelik ekonomik destek paketinde yer alan 600 dolarlık nakit desteğini 2 bin dolara çıkarmayı öngören tasarının ABD Senato'sunda takılması endekslerdeki yükselişi sınırlayan etken oldu.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, Demokratların oylarıyla Temsilciler Meclisinden geçen 600 dolarlık nakit yardımı 2 bin dolara çıkarmayı öngören tasarıyı bloke etmişti.

Dow Jones sanayi endeksi 73,89 puan ve yüzde 0,24 oranında artarak gün sonunda 30,409,56 puana ulaştı. S&P 500 ise sadece 5 puan ve yüzde 0,13 oranında kazançla 3,732,04 seviyesini gördü. Nasdaq ise 19,78 puan ve yüzde 0,15 ekleyerek 12,870,00 seviyesinde günü tamamladı.

Bankacılık, enerji ve materyal sektörlerinde iyileşme

Yılın son birkaç haftasında, bankacılık, enerji ve malzemeler gibi sektörlerin emsallerini geride bırakmasıyla, ekonomik iyileşmeden tarihsel olarak ilk yararlanan düşük değerlenmiş hisse senetlerine doğru bir kayma görüldü. Yıl boyu büyük ilgi gören teknloji hisselerinde ise gerileme yaşandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)