E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları ekonominin yeniden açılacağı haberleriyle yükseldi---

ABD borsaları ekonominin yeniden açılacağı haberleriyle yükseldi

ABD borsaları ekonominin yeniden açılacağı haberleriyle yükseldi
18 Nisan 2020 - 01:38 borsagundem.com

Wall Street endeksleri, ABD ekonomisinin yeniden açılacağı haberleri ve Kovid-19 tedavisi için umut veren ilaçlar sayesinde yükselişle kapandı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, kapalı ekonomiyi yeniden açmak için 3 aşamalı planı açıklamasının ardından Boeing, Washington'da yenidene üretime başlayacağını duyurdu. Kovid-19 salgını nedeniyle Mart ayında Washington'daki ticari jet üretimini durduran Boeing'in hisseleri üretime yeniden başlayacağı açıklaması sonrası yüzde 14.76 değer kazandı. Boeing hisselerindeki artış, Dow'un yükselişinde lokomotif görevi gördü. 

Haftayı yüzde 6.1 oranında yükselişle kapatan ve son 19 yılın en büyük iki haftalık yüzde kazancını yakalayan Nasdaq'ın bu performansında ise ilaç firması Gilead Sciences hisseleri etkili oldu. 

Gilead Sciences Inc, korona virüsün neden olduğu solunum hastalığı olan KOVID-19'un şiddetli semptomları olan hastaların deneysel ilaç remdesiviri'ye olumlu yanıt verdiğini bildirdi. Açıklama sonrası şirketin hisseleri yüzde 9.73 oranında yükseldi.

Şu anda koronavirüs için onaylanmış hiçbir tedavi veya aşı olmadığından, haberler küresel hisse senedi piyasalarının yükselmesine yardımcı oldu.

Gilead'ın, Nisan sonuna kadar ilacın test çalışmalarıyla ilgili detaylı bir rapor bildirmesi bekleniyor. 

Kovid-19 için aşı umutlarının, 12 ay-18 ay gibi sürelere ötelendiği bu günlerde faydası kesin bir ilacın salgının durdurulması ve ekonominin çarklarının yeniden dönmeye başlaması umutlarını artırıyor. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 704.81 puan ve yüzde 2.99 oranında artışla 24.242.49 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 75.01 puan ve yüzde 2.68 oranında artışla gün sonunda 2.874.56 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 117.78 puan ve yüzde 1.38 oranında yükselerek günü 8.650.14 seviyesinde kapadı. 

ENDEKSLERİN HAFTALIK PERFORMANSI

ABD borsalarının 3 ana endeksi haftayı da yükselişle tamamladı. Dow'un haftalık artışı yüzde 2.2, S&P 500'ün ise yüzde 3 olarak gerçekleşti. Nasdaq ise haftayı yüzde 6.1 oranında yükselişle kapadı. 

Banka hisse senetleri, temerrüt beklentileriyle bir gün önceki keskin düşüşün ardından Cuma günü toparlandı. S&P 500 finansal endeksi yüzde 5.6 arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)