E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları ekonomik veriler ve bilançolarla rekorlara döndü---

ABD borsaları ekonomik veriler ve bilançolarla rekorlara döndü

ABD borsaları ekonomik veriler ve bilançolarla rekorlara döndü
05 Şubat 2021 - 00:45 borsagundem.com

İşsizlik maaşı başvuruları beklentilerin çok altında geldi. Çevrim içi ödeme hizmeti sunan PayPal ve elektronik ticaret şirketi eBay'ın güçlü bilançoları borsadaki iyimserliği destekledi. S&P 500 ve Nasdaq rekor tazeledi

Wall Street endeksleri Perşembe gününü yükselişle kapadı. Endekslerdeki pozitif seyirde, beklenenden iyi gelen makroekonomik veriler ile bazı şirketlerin finansal sonuçları etkili oldu.

ABD'de perşembe günü açıklanan verilere göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 30 Ocak ile biten haftada beklenenden fazla düşüş göstererek 779 bine geriledi. Son 3 haftadır düşüş gösteren veri, geçen yıl kasım ayından bu yana kaydedilen en düşük seviyeye indi.

GÖZLER İSTİHDAM RAPORUNDA

Beklenenden fazla düşüş gösteren işsizlik maaşı başvuruları verisi, iş gücü piyasasının durumuna dair olumlu bir işaret olarak yorumlanırken, ekonomik toparlanmanın ivme kazandığına dair umutları artırdı.

Analistler, ABD'de cuma günü açıklanacak ocak ayına ilişkin istihdam raporunun da yakından takip edileceğini belirtti.

PayPal ve eBay hisselerinde değer kazandı

ABD'de büyük şirketler 2020'nin son çeyreğine ilişkin bilançolarını açıklamaya devam ederken, çevrim içi ödeme hizmeti sunan PayPal ile elektronik ticaret platformu eBay'ın güçlü gelen finansal sonuçları da piyasalardaki pozitif havayı destekledi. PayPal'ın hisseleri yüzde 7'nin üzerine değer kazanırken, eBay'ın hisseleri yüzde 5'in üzerinde yükseldi.

Son haftalarda bazı hisse fiyatlarında görülen aşırı oynaklığa ilişkin endişeler ise hafiflerken, bu hisselerden GameStop yüzde 42'nin üzerinde değer kaybetti.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 332,26 puan ve yüzde 1,08 oranında artarak 31.055,86 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi 41,57 puan ve yüzde 1,09 oranında artarak gün sonunda 3.871,74'e yükseldi. Nasdaq da 167,20 puan ve yüzde 1,23 oranında artakar günü 13,777,74 seviyesinde kapadı.

YELLEN'IN TEMASLARI

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, son dönemde piyasalarda yaşanan oynaklığı değerlendirmek üzere ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ABD Merkez Bankası (Fed), New York Fed ile ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) başkanlarıyla bir araya geldi.

Yellen, söz konusu toplantı öncesi katıldığı bir televizyon programında, "Finansal piyasalarımızın düzgün ve verimli bir şekilde işlediğinden, yatırımcıların korunduğundan emin olmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklenenden fazla düştü

 

Avrupa borsaları, İngiltere hariç artıda kapandı

 

Borsa İstanbul başa döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)