E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
08 Mart 2023 - 18:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri salı günkü sert düşüşün ardından yeni güne de sınırlı da olsa negatif başladı. Piyasalara bomba gibi düşen FED Başkanı Powell’ın şahin açıklamaları etkilerini hissettirmeyi sürdürüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına sakin başladı. Yatırımcılar salı günkü sert satış dalgasının ardından toparlanmaya çalışıyor. Piyasaların gündeminde ise ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın faiz artışlarının daha uzun süre daha yükseğe çıkabileceğini işaret eden açıklamaları var.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,05 düşüşle 32.839,63 puanda, S&P 500 Endeksi %0,03 azalışla 3.985,01 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,06 düşüşle 11.523,44 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0625 düşüşle %3,907 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri Powell’ın geçtiğimiz gün ABD Senatosu’nda yaptığı açıklamaların etkisinden kurtulamadı. Powell milletvekillerine enflasyonla mücadele edebilmek için FED’in nihai faiz artışı oranını önceki beklentilerin daha yukarısına çekebileceğini açıkladı.

Çarşamba günü beklenenin üzerinde gelen şubat ayı özel istihdam verileri FED’in faiz artışlarına rağmen ekonominin güçlü kaldığını gösterdi. Söz konusu durum yatırımcıların daha büyük faiz artışı konusundaki endişelerini de artırdı.

Yatırımcılar aynı zamanda FED’in beklenenden daha büyük faiz artışı gerçekleştirme ihtimalini de satın almaya başladı. Vadeli piyasalardaki yatırımcıların FED faiz artışı beklentilerini izleyen CME FedWatch göstergesi 50 baz puanlık faiz artışına yatırımcıların %75 ihtimal verdiğini işaret ediyor.

Powell’ın açıklamaları sonrasında salı günü Dow Jones Endeksi 575 puan düşüşle kapanmış, S&P 500 Endeksi ise %1,53 düşerek 4.000 puan barajının altına gerilemişti. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise %1,25 düşmüştü. Sert düşüşlere tahvil getirilerindeki olağanüstü yükselişler eşlik etmiş 2 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %5’i aşmıştı. Bu oran 2007’den bu yana ulaşılan en yüksek seviyeyi işaret ediyor.

Yatırımcılar yeni günde Powell’ın Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne yapacağı açıklamaları izleyecek. Richmond FED Başkanı Tom Barkin de istihdam piyasası hakkında konuşacak.

ABD’de resesyon göstergeleri kırmızı alarm veriyor

 

Marc Benioff: Şiddetli bir durgunluğa hazır olunmalı

 

Brian Moynihan: Resesyon üçüncü çeyrekte

 

Larry Summers: ABD ekonomisi uçuruma sürükleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)