E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
21 Şubat 2023 - 17:55 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne faiz baskısıyla başladı. Son FED toplantısının tutanaklarını bekleyen hisse senedi yatırımcıları tahvil faizlerindeki yükselişi endişeyle izliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. ABD borsaları pazartesi günü Başkanlık Günü sebebiyle kapalıydı. Haftanın ilk işlem gününde yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) yüksek faiz politikasının devam edeceğini öngörerek faiz baskısını hissediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,76 düşüşle 33.570,51 puanda, S&P 500 Endeksi %0,84 azalışla 4.044,75 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,13 düşüşle 11.653,84 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0833 yükselişle %3,905 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street gösterge tahvil faizlerindeki olağanüstü artışa odaklandı. Geçtiğimiz hafta yayınlanan enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte 10 yıllık tahviller %3,9 sınırını aştı. FED faiz kararlarıyla yakından ilişkili olan 2 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %4,695 seviyesinde değerleniyor.

Yatırımcılar, enflasyonun inatla yüksek kalması nedeniyle, FED’in faiz oranlarını daha uzun süre daha yüksek tutabileceğinden ve ekonomiyi resesyona sürükleyebileceğinden endişe duyuyor.

CNBC’nin haberine göre JPMorgan analistlerinden Mislav Matejka, “İlk çeyrekte borsaların sağlam kalabileceğine inansak da rallinin bir sonraki ayağı için ekonomik temellerin onayının eksik olabileceğini görüyoruz. Resesyon şu anda masadan kalkmış bir ihtimal değil ve borsa rallisinin ilk çeyrek devam ettikçe sönümleneceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Perakende firması Home Depot’un hisseleri, şirketin beklentilerin altında bir dördüncü çeyrek bilançosu paylaşmasının ardından %3,3 değer kaybetti. Şirketin ayrıca geleceğe ilişkin bilanço öngörüleri de zayıftı. Bilançosunu açıklayan bir diğer Dow Jones hissesi, Walmart da yeni güne %2’lik düşüşle başladı.

Yatırımcılar FED’in 25 baz puan faiz artırdığı son para politikası tutanaklarının açıklanmasını bekliyor. Çarşamba günü açıklanacak tutanaklar FED politikasına ilişkin yeni ipuçları sağlayacak.

Zirveye yolculuk yatırımcının nefesini kesebilir

 

Şahin mesajlar risk iştahını baskılıyor

 

Küresel piyasalarda yön arayışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)