E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
17 Şubat 2023 - 18:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne düşüşle başladı. Yatırımcıların gündeminde ise enflasyon ve FED’den gelecek açıklamalar var

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Enflasyonun kalıcılığına ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarını devam ettireceğine ilişkin endişeler Wall Street’in dört bir yanında hissedilebiliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,41 düşüşle 33.559,13 puanda, S&P 500 Endeksi %0,80 azalışla 4.057,71 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,15 düşüşle 11.719,86 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0245 yükselişle %3,886 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları geçtiğimiz gün açıklanan üretici fiyat endeksi rakamlarının ardından %1’lik düşüşlere sahne oldu. Perakende satışları takip eden bir enflasyon göstergesi olan ÜFE geçtiğimiz ay %0,7 yükseldi. Bu oran ekonomistlerin beklentilerinin çok üzerindeydi.

St. Louis FED Başkanı James Bullard'ın açıklamalarının ardından hisse senetleri üzerindeki baskı daha da arttı. Bullard FED’in bir önceki toplantısında 50 baz puanlık bir faiz artırımını desteklediğini ve mart toplantısında da bu büyüklükte bir faiz artışını göz ardı etmeyeceğini söyledi.

FED yorumları bir yana, özellikle enflasyon ve perakende satış verilerinin son turuyla birlikte tüketici verileri bu hafta yatırımcılar için odak noktası oldu.

CNBC’nin haberine göre SoFi Yatırım Stratejisi Başkanı Liz Young, “Hisse senedi piyasasının tüketiciyle ilgili verileri dinlediğini düşünüyorum. Eş zamanlı olarak perakende harcamaları, tüketici güveni ve TÜFE hizmetler kalemi daralma bölgesinden sıçradı. Yine de mutlu olunacak şeyler var. İşgücü piyasası hâlâ sağlam” ifadelerine yer verdi.

Young, “Ancak hisse senedi piyasasının bu noktada fiyatlamadığını veya tüketicinin bir noktaya kadar harcama yapmasından yeterince endişelenmediğini düşünüyorum. Tasarruflar kuruyor ve ücret artışı düşüyor. Bu harcama seviyesi uzun vadede desteklenemez. Borçlar birikiyor” uyarısında bulundu.

Yatırımcılar yeni günde FED’in faiz politikası hakkında daha fazla ipucu elde etmek için FED yetkililerini izleyecek. Richmond FED Başkanı Tom Barkin cuma günü işgücü piyasası hakkında konuşacak ve FED Üyesi Michelle Bowman da Tennessee Bankacılar Birliği'nin kredi konferansında bir oturuma katılıyor.

ABD'de ithalat fiyat endeksi azaldı

 

Wall Street’te FED beklentileri şahinleşiyor

 

Büyük ralliler neden ayı piyasalarında olur?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)