E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
27 Aralık 2022 - 17:56 borsagundem.com

Wall Street borsalarında beklenen Noel Baba rallisi salı günü açılış rakamlarında görünmedi. Endeksler 2008’den bu yana en kötü yıllık performansa doğru ilerliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı günü 2022’nin son işlem haftasına hafif düşüşle başladı. Yatırımcılar, bir Noel Baba rallisinin ortaya çıkıp çıkmayacağı ve resesyon korkularının ağırlığını taşıyan piyasayı yükseltip yükseltemeyeceği konusunu tartışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,07 düşüşle 33.181,58 puanda, S&P 500 Endeksi %0,49 azalışla 3.825,91 puanda ve Nasdaq Kompozit Endeksi ise %1,12 düşüşle 10.379,84 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0591 yükselişle %3,808 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre endekslerde Çin bağlantılı hisse senetleri ülkenin Kovid kısıtlamalarını hafifletmesiyle yükselişe geçti. Tesla hisseleri ise uzun bir süredir üretimin durakladığı haberlerinin ardından %6’nın üzerindeki düşüşlerle işlem görüyor. Havayolu şirketi Southwest’in hisseleri de Noel döneminde binlerce uçuşu iptal etmesinin ardından %6 değer kaybetti.

Hisse senetleri 2008'den bu yana en kötü yıllık performansına ve yeni bir negatif aylık performansa doğru ilerliyor. Aralık ayında, S&P 500 Endeksi kabaca %5,8 düştü. Dow Jones ve Nasdaq endeksleri ise sırasıyla %4 ve %8,5 eksideydi. Bu oranlar eylül ayından bu yana en sert aylık düşüşleri işaret ediyor.

Enflasyon ve resesyon korkuları etkisinde geçen acımasız bir yılın ardından, yatırımcılar 2022'yi olumlu bir notla kapatmayı umuyorlar. Geçtiğimiz hafta Cuma günü itibariyle takvim yılının son beş ve ilk iki işlem gününü kapsayan geleneksel Noel Baba rallisi dönemi de başlamış oldu. Ancak Noel tatili nedeniyle pazartesi günü kapalı olan endekste henüz bir ralli işareti görünmedi. CNBC’nin haberine göre yatırımcılar düşük işlem hacimleri nedeniyle görece sessiz veya daha yüksek volatiliteli işlem günü bekliyor.

Küresel borsalarda Noel Baba stresi

 

ABD'de mal ticareti açığı 2 yılın dibinde

 

20’li yaşlarda nasıl yatırım yapmalı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)