E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
29 Kasım 2022 - 18:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri pazartesi günkü sert düşüşün ardından yeni güne de moralsiz başladı. Uzmanlar yatırımcıların Çin krizinin kıvılcımını kullanarak kâr satışına gittiğini düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar bir önceki seansta yaşanan sert düşüşlerin ardından yaralarını sarmakta zorlanıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,09 düşüşle 33.817,60 puanda, S&P 500 Endeksi %0,06 azalışla 3.961,75 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,06 düşüşle 11.043,36 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0629 yükselişle %3,748 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları pazartesi günü Çin’den gelen haberlerin etkisiyle sert düşmüştü. Dow Jones Endeksi’nin 500 puan kayıp verdiği günde S&P 500 ve Nasdaq endeksleri %1’in üzerinde gerilemişti. Anakara Çin’de hükümetin Sıfır Kovid politikasına karşı başlatılan protestolar hafta sonu boyunca etkilerini hissettirdi. Protestolar Çin’deki Kovid kısıtlamalarının tekrar sıkılaştırılacağı ve küresel tedarik zincirinin bir kez daha krize girebileceği konusundaki endişelere yol açtı.

CNBC’nin haberine göre araştırma firması Trivariate’den Adam Parker konuyla ilgili açıklamasında, “Temkinli olmak için bazı gerçek nedenler var. Piyasa bu çeyrekte çok fazla toparlandı ve işlerin yavaşlayacağına dair bazı endişeler var. Bu yüzden dengeli bir risk getirisi olduğunu düşünüyorum. Bana kalırsa Çin'in yavaşlamasına ilişin korkular insanların çeyrekte elde ettikleri küçük kârı toplamaları için bir bahane oldu” ifadelerine yer verdi.

Bununla birlikte Çinli yetkililerin basın mensuplarına 80 yaşın üzerindekilerin %65,8’ine destekleyici aşıların yapıldığını söylemesinin ardından küresel piyasalar bir nebze de olsa toparlandı. Ayrıca anakara Çin’de bir haftadan uzun bir süredir ilk defa Kovid vakalarında düşüş bildirildi. Söz konusu gelişmeler Hong Kong ve Şangay borsalarındaki toparlanmaya katkıda bulundu.

Ekonomi cephesinde ise yerel saatle 10:00’da açıklanacak ABD tüketici güven endeksinin son verileri bekleniyor. Hafta içerisinde gayrisafi yurtiçi hasıla ve istihdam konularında da piyasaları ilgilendiren önemli ekonomik veriler paylaşılacak.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell çarşamba günü Hutchins Maliye ve Para Politikası Merkezi’nde konuşma yapacak. Yatırımcılar Powell’ın açıklamalarından FED’in faiz politikasına ilişkin ipuçları elde etmeye çalışacak.

Hisselerinizi ne zaman satmalı, ne zaman tutmalısınız?

 

Daha iyi bir yatırımcı olmanın şifreleri

 

Deutsche Bank: Wall Street borsaları yüzde 25 düşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)