E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
01 Kasım 2022 - 18:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri beklenenden daha dayanıklı istihdam verilerinin açıklanmasıyla düşüşe geçti. Yatırımcılar yarın FED Başkanı Powell’ın faiz politikalarına ilişkin açıklamalarına kilitlendi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları kasım ayının ilk işlem gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) kritik faiz kararını bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,50 azalışla 32.569,69 puanda, S&P 500 Endeksi %0,42 düşüşle 3.855,80 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,52 gerileyerek 10.930,68 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0007 azalarak %4,053 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, Wall Street endeksleri açılışın ilk dakikalarında yükselmesine karşın eylül ayına ilişkin yeni istihdam verilerinin açıklanmasıyla birlikte tüm endeksler tersine döndü. Eylül ayı JOLTS açık iş raporları beklentilerin aksine yükselerek işgücü piyasasının güçlü olduğunu gösterdi. ABD Çalışma Bakanlığı’Nın açıkladığı verilere göre, ülkedeki açık iş sayısı eylülde bir önceki aya kıyasla 437 bin artarak 10 milyon 717 bine yükseldi.

Salı günü korkulandan daha iyi bilanço raporlarının açıklanması kayıpları sınırladı. İlaç şirketi Pfizer’in hisseleri şirketin güçlü bilanço raporunun ardından %2,3’lük yükselişle işlem görüyor. Gelir artışı gösteren Uber’in hisseleri ise açılışta %14,4 değer kazandı.

Salı günü aynı zamanda FED’in kasım toplantısının başlangıcını işaret ediyor. Piyasa çevreleri 75 baz puanlık bir faiz artırımına kesin gözüyle bakıyor. Yatırımcıların asıl odaklandıkları nokta ise FED Başkanı Jerome Powell’ın aralık ayı faiz politikasına ilişkin açıklamaları.

Bloomberg’ün haberine göre Miller Tabak’tan Matt Maley, önümüzdeki birkaç hafta içinde piyasalarda gerçekleşecek olan şeylerin çoğunun, Powell'ın çarşamba günkü sinyallerine ve ardından gelen FED açıklamalarına bağlı olacağını söyledi. Maley faiz artışlarının hızının yavaşlatılmasının “bir ‘duraklama’ olarak kabul edilecek bir şey” olmadığını ve bir para politikası değişimine benzemediğini söyledi.

Maley, “Sadece her zaman yapacakları şeyi yapmak istediklerine, yani faiz artışlarını daha sınırlı artışlara dönüştüreceklerine inanıyoruz. Ancak bu değişim, söylemlerinde aşırı güvercin olacağı anlamına gelmez” uyarısında bulundu

Wall Street güçlü bir bilanço sezonundan çıkıyor. Dow Jones Endeksi, ekim ayında yaklaşık% 14 oranında yükseldi. Yatırımcıların teknoloji hisselerinden çıkıp bankalar gibi diğer hisselere dönmesiyle endeks Ocak 1976'dan bu yana en büyük aylık yükselişini kaydetti. Bu süreçte S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise sırasıyla yaklaşık %8 ve %3,9 yükseldi.

ABD'de açık iş sayısı beklentilerin aksine arttı

 

Enron’un iflasını bilmişti… Tesla için şok uyarı

 

Amazon hisseleri, saatler içinde değer kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)