E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Biden rüzgarıyla sert yükseldi---

ABD borsaları Biden rüzgarıyla sert yükseldi

ABD borsaları Biden rüzgarıyla sert yükseldi
05 Mart 2020 - 02:31 borsagundem.com

Salı günü Fed'in acil faiz indirimi ile korona virüs endişelerinin artması sonucu yüzde 3 civarı düşen Wall Street endekslerinde çarşamba günü Biden rüzgarı esti. ABD eski Başkan Yardımcısı'nın Süper Salı zaferi ile endeksler sert yükseldi

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları çarşamba gününü sert yükselişlerle kapadı. 

Salı günü, Fed'in acil faiz indirimi kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın korona virüsle ilgili yeni risklere dikkat çeken konuşması Wall Street yatırımcılarının virüsün küresel ekonomiye etkileri konusundaki endişelerini artırmış ve satışlar sonrası 3 ana endeks de yüzde 3 civarında kayıplarla günü kapamıştı.

Wall Street çarşamba günü Joe Biden rüzgarıyla kara bulutları dağıttı. ABD Başkanı Donald Trump'ın karşısına rakip çıkarmaya çalışan Demokratların, 14 eyalette ön seçimin yapıldığı Süper Salı'da eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in 10 eyalette birinci olması, yatırımcılara güven verdi, korona virüs endişelerini dağıttı.

Kendisini ilerici, demokratik sosyalist olarak tanımlayan Sanders, borsa karşıtı söylemleri ve özel sigortayı ortadan kaldırma vaadleri ile yatırmıcılarda tedirginlik oluşturuyordu. 

Sanders'in karşısında Biden'ın kazandığı ön seçim başarısı yatırımcıları rahatlattı, Covid-19 salgınının ekonomik resesyona yol açacağı endişelerini giderdi. 

Biden'ın zaferi sonrası özellikle sağlık sektörü hisseleri sert yükseldi. 

ABD borsalarındaki işlem hacminde son 20 gün ortalama 10 milyar hisse iken çarşamba günü 11.04 milar hisse el değiştirdi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 1.173.45 puan ve yüzde 4.53 oranında artışla 27,090.86 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 126.75 puan ve yüzde 4.22 oranında yükselerek gün sonunda 3,130.12 seviyesine çıktı. Nasdaq ise 334 puan ve yüzde 3.85 artışla gün sonunda 9,018.09 seviyesine yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika05 Mart 2020 10:26

    Trump ikinci defa seçilmezsem borsalar çakılır diyordu, Biden adayken borsaları uçurdu.

  • Lale05 Mart 2020 08:01

    Virüs korkusu ilaç bulunmadan geçmez. İtalyada 110 kişi ölmüş. Çok ciddi rakamlar

  • Mehmet05 Mart 2020 09:18

    virüs sıcağa dayanamadığı için nisan -Mayıs gibi havalar ısınınca etkisi geçer diyor uzmanlar. virüsün kalıtım metaryelini oluşturan yapı yaz sıcağında bozuluyor zannımca..