E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMutasyonlu virüs New York'ta---

Mutasyonlu virüs New York'ta

Mutasyonlu virüs New York'ta
05 Ocak 2021 - 02:10 borsagundem.com

İngiltere'de yeni bir karantinaya neden olan korona virüsün daha fazla yayılma hızına sahip varyantı ABD'nin finans kalbi New York'ta da görüldü. Vali Cuomo, vakaların artması halinde hastanelerin yetersiz kalacağından endişeli

Yeni tip korona virüsten (Kovid-19) en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen ABD'de, Başkan Donald Trump'ın vaka ve ölüm sayılarının abartıldığını söylemesi ile başlayan tartışma sürerken ülkede mutasyonlu virüs paniği de yaşanmaya başladı. 

Daha saldırgan olduğu düşünülen ve İngiltere'nin karantina kararı almasına sebep olan korona virüsün yeni varyantı New York'ta görüldü. Vali Cuomo, virüsün hızlı yayılması durumunda hastane kapasitelerinin yetmeyeceğinden endişeli olduğunu açıkladı.

New York Valisi Andrew Cuomo, eyalette koronavirüsün daha bulaşıcı varyantına ilk kez rastlandığını söyledi.

Bu da, yeni varyantın eyalette hızla yayılması durumunda hastane kapasitesine yönelik kaygıların artmasına neden oldu.

Cuomo, Albany'nin kuzeyindeki bir kasabada yaşayan 60'lı yaşlarında bir adamın yeni varyanta sahip olduğunu belirtti.

İyileşmekte olan adam son zamanlarda seyahat etmemiş, bu da virüsü doğrudan etkileşim kurmamış kişiler arasında yayılmaya başladığını gösteriyor.

New York, yeni tür için 5 bin test gerçekleştirdi ve şu ana kadar sadece bir vaka buldu. Cuomo, yeni türün hastaneye yatışları artırması ve bölgeleri kapanmaya zorlaması durumunda bunun bir "oyun değiştirici" olabileceğini söylüyor.

ABD borsaları 2021'in ilk gününü kayıpla kapadı

 

Trump: Vaka sayıları abartılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)