E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB dondurulan Rus varlıklarını kullanma planını görüşecek---

AB dondurulan Rus varlıklarını kullanma planını görüşecek

AB dondurulan Rus varlıklarını kullanma planını görüşecek
21 Mart 2024 - 07:26 borsagundem.com

Avrupa Birliği liderleri bugün yoğun bir gündem ile toplanacak. Gündemin ana konusu dondurulan Rus varlıkları ile Ukrayna'ya silah alınması planı olacak

Avrupa Birliği liderleri bugün yapılacak zirvede, Ukrayna'yı işgal nedeniyle dondurulan Rus mali varlıklarından elde edilen milyarlarca euroluk karı Ukrayna'ya silah almak için kullanma planını görüşecek.

Liderler ayrıca Avrupa'nın kendini savunmak ve silah endüstrisini güçlendirmek için nasıl daha fazlasını yapabileceğini de tartışacak.

Türkiye saati ile 15:00'da başlayacak olan iki günlük zirvede Gazze'deki savaş, Bosna ile AB üyelik müzakerelerinin başlatılması ihtimali ve çiftçilerin protestoları gibi farklı konular da ele alınacak.

''ÇOK ÖNEMLİ BİR AN İLE KARŞI KARŞIYAYIZ''

Ancak Ukrayna, Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy'nin zirveye video bağlantısı yoluyla katılmasıyla gündemin ilk sırasında yer alacak.

AB liderlerinden oluşan Avrupa Konseyi'nin Başkanı Charles Michel, zirveye davet mektubunda "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlık savaşının üçüncü yılına girerken, çok önemli bir anla karşı karşıyayız. Aciliyet, yoğunluk ve sarsılmaz bir kararlılık şarttır" dedi.

AB Komisyonu bu hafta, Moskova'nın işgalinin ardından Avrupa'da dondurulan Rus varlıklarından elde edilen karın alınmasını ve %90'ının Kiev'e silah finansmanında kullanılmak üzere AB tarafından yönetilen bir fona aktarılmasını önerdi.

Komisyon, çeşitli Rusya MB menkul kıymetleri ve nakitten oluşan varlıklardan elde edilen karın yılda 2,5 milyar euro (2,73 milyar dolar) ile 3 milyar euro arasında olabileceğini tahmin ediyor.

Fransa, Rusya'nın 'asker gönderiyor' iddiasını yalanladı

 

Rusya'da sandıktan Putin çıktı

 

Macron: Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)