E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron: Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner---

Macron: Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner

Macron: Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner
15 Mart 2024 - 02:09 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya'nın Ukrayna-Rusya savaşını kazanması halinde Avrupa'nın kredibilitesinin sıfıra ineceğini açıkladı.

Fransa'nın France 2 ve TF1 televizyonlarının ortak yayınına katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna savaşını ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendirdi. Macron, savaşın artık Avrupa topraklarında olduğunu vurgulayarak, "Strazburg ve Lviv arasında 1500 kilometreden daha az mesafe var." şeklinde konuştu. Ayrıca, "Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner." diyerek, Moskova yönetiminin savaşı kazanması durumunda Avrupa'nın artık güvende olmayacağını savundu.

"Ukrayna'ya askeri birlik gönderme seçeneğini mümkün"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya'ya karşı doğrudan savaşmadıklarını ve bu ülkeye karşı savaşmak konusunda asla ilk adımı atmayacaklarını belirtti. Macron, "Tek hedefimiz var; Rusya savaşı kazanamaz ve kazanmamalı." diyerek Rusya'yı bir rakip olarak gördüklerini ifade etti.

Ukrayna'ya askeri birlik gönderme seçeneğinin mümkün olduğunu ancak bunun tek sorumlusunun Moskova rejimi olacağını söyledi. Macron, Ukrayna'yı desteklemenin Fransa ve Avrupa'nın güvenliğinin yanı sıra barışı savunmak anlamına geldiğini vurguladı.

Fransa'nın nükleer silahının, Rusya'nın savaşı kazanması durumunda Fransız yaşamını değiştireceğini belirtti ve ülkesinin yoğun bir savaşa hazır olmadığını söyledi.

Macron, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu savunurken, Filistinlilerin kendi devletlerine sahip olma hakkını desteklediğini söyledi. Macron'un, gelecek yıl Odessa'ya askeri birlik gönderilmesi gerektiğini söylediği iddiaları da Le Monde gazetesinde yer aldı.

Filistin’in yeni Başbakanı Muhammed Mustafa oldu

 

Netanyahu: Refah'a gireceğiz

 

NATO'dan ABD'ye Ukrayna çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ RIZA GÜZELKALE15 Mart 2024 09:58

    Bunların ekonomileri ya bir ülkelerin kaynaklarına çökecekler yada savaş çıkacak ki silah sanayi vasıtası ile refah içinde yaşasınlar yoksa  kazandıkları para bunları bu refah seviyesinde yaşatamaz.