E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaA1 Capital dünya basınında---

A1 Capital dünya basınında

A1 Capital dünya basınında
01 Ağustos 2013 - 19:29 borsagundem.com

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Ender Şahin, Gezi krizini, halka arzları ve SPK’nın aracı kurumlara getirdiği şartları anlattı

2014 başından itibaren ülkedeki dört halka arzı yönetecek olan A1 Capital Menkul Değerler AŞ'ye göre tahvil faizlerinin artmasından sonra fonlar yönlerini ucuz Türk şirketlerine çeviriyorlar. Genel Müdür Yardımcısı Ender Şahin İstanbul merkezli A1 Capital’in Eylül ayından itibaren  İz Hayvancılık Tarım ve Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş ile bir otomotiv şirketinin halka arzını düzenleyeceklerini söyledi.
Şahin “29 Temmuz'da faiz oranlarının artışıyla birlikte küçük hisselere olan talepler arttı. Biz bu yıl 7 hatta 8 halka arz gerçekleştiririz. Ancak bu konuda muhafazakar bir tutum sergiliyoruz”diye konuştu.
Bloomberg’a göre Türk şirketleri halka arz konusunda, Gezi olaylarıyla gerçekleşen protestoların etkisiyle faiz oranlarının 9.5 seviyelerine gelmesi nedeniyle temkinli davrandı. Faizler şu saat itibarıyla %8,94 oldu. Bloomberg verilerine göre Türkiye'deki bono satışları bir önceki yıla oranla Haziran ve Temmuz aylarına göre %33 gerileyerek 4,06 milyar lira oldu .
Şahin, detaylara girmeden İz Hayvancılığın Eylül itibarıyla Borsa İstanbul'da işlem göreceğini belirtti ve 2014 başlarında gerçekleşecek halka arzı yönetmesi için iki kimya şirketinin de A1 Capital'e yetki verdiğini söyledi.
Planlanan halka arzlar
Bloomberg verilerine göre Türkiye'de 15 şirketin belirlenen plana göre hisselerini halka satacağı açıklanırken, bu şirketlerden 8'i Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı da dahil olmak üzere halka arz çalışmalarına başladı. Borsa İstanbul Ulusal Endeksi’nin son iki ayda %15 düşüş göstermesi ihraççı şirketlerin gözünü korkuttu. Halka arz büyüklüğü 250 milyon liraya ulaşan Halk GYO Şubat ayı başından beri %10 düşüş gösterdi. Haziran başlarında Türkiye'deki protestolar yüzünden EKGYO tarafından da yapılması planlanan ikincil halka arz iptal edildi.
A1 Capital yöneticisi Ender  Şahin, orta büyüklükteki ve büyük şirketlerin halka arz hızını artırmak için piyasaların iyileşmesini bekleyeceğini belirtti.
Sermaye artırımı
Güler Yatırım Holding ve iş adamı Hilmi Hakan Derinkök'ün Credit Agricole Cheuvreux Menkul Değerleri almasından sonra A1 Capital  faaliyetlerine başladı.
Bir portföy yönetim şirketini de satın almak için görüşmelere başladığını söyleyen ancak detaylara girmeyen Ender Şahin, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından aracı kuruluşlara getirilen sermaye şartlarını karşılamak istediklerini söyledi. Bu ayın başlarında, SPK, aracı kurumların sermayelerinin büyümesi gerektiğini belirtti. SPK, 5 aracılık lisansına sahip bir aracı kurumda bulunması gereken asgari sermaye tutarını 25 milyon lira olarak belirlendi. A1 Capital de 17 milyon olan sermayesini 8 milyon lira daha artırarak 25 milyona çıkarmayı planlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)