E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriA1 Capital borsa eğitimine büyük katılım---

A1 Capital borsa eğitimine büyük katılım

A1 Capital borsa eğitimine büyük katılım
10 Aralık 2018 - 15:15 borsagundem.com

Sermaye Piyasalarının ünlü aracı kurumu A1 Capital’in Borsa İstanbul Konferans Salonu’nda ikinci kez düzenlediği borsa semineri rekor katılıma imza attı. Tüm gün büyük heyecan yaşandı.

ONUR TOPKAN – BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, finansal okuryazarlık eğitiminde 9 ay sonra yeni bir rekora imza attı. Sermaye Piyasalarının önemli aktörlerinden A1 Capital’in Türkiye’ye bilinçli yatırımcılar kazandırmak adına başlattığı eğitim fırtınasında İstinye Yerleşkesi’ndeki Konferans Salonu bir kez daha doldu taştı. Büyük hedefin 8 Aralık’taki buluşmasında kelimenin tam anlamıyla izdiham görüntüsü vardı.

A1 Capital’in usta borsacılardan kurulu eğitim kadrosu, Genel Müdür Yardımcısı Emre Seçen, Genel Müdür Yardımcısı Tuna Çetinkaya, Direktör Belgin Maviş, Analist Yunus Şahin, Araştırma Uzmanı Vahap Taştan ve konuk konuşmacı Kıvanç Özbilgiç, 442 konuğa borsanın sırlarını aktardı.

Müthiş programın yakaladığı heyecanı Borsagundem.com’a anlatan Belgin Maviş, “17 Mart'ta bu solanda düzenlediğimiz etkinlikten sonra inanılmaz bir katılım gerçekleştiriyoruz yine. Bu sahne beni ve ekip arkadaşlarımı çok mutlu etti” diye konuşuyor. Maviş, karşılıklı iletişimde yatırımcı adaylarında fark ettiği ışığı da şöyle ifade ediyor:  “Sorduğum sorulara hızlı cevap vermeleri ve karşı sorularda, seviyenin son derece yükselmiş olduğunu, okur yazarlığın gelişmiş olduğunu gördüm.”

Maviş, yatırımcılara mesaj verirken sözlerini de bomba gibi bir öngörüyle tamamlıyor: “2019 borsada fırsat yılı olacak.”

Kapalıçarşı esnaflarından Ünal Şener 18 yıllık borsacı ama o da eğitime koşanlardan biri. Şener, borsa semenirine katılmanın sevincini adeta tüm salon adına, “Burada edindiğimiz bilgilerle amatör bir yatırımcıdan yavaş yavaş çıkmaya başlıyoruz” sözleriyle dile getiriyor.

BELGİN MAVİŞ: BORSADA FIRSAT YILI

İşte A1 Capital Direktörü Belgin Maviş'in, Borsagundem.com'un sorularına verdiği cevaplar...

- Salon çok kalabalık, seminerin tansiyonu hakkında ne söylemek istersiniz?

- Öncelikle hem sizin gösterdiğiniz ilgiye hem de tüm bizi burada yanlız bırakmayan katılımcılara çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir katılım gerçekleştiriyoruz yine. İlk gerçekleştirilen eğitim seminerinden daha fazla bir katılım gerçekleşti. Bu beni ve ekip arkadaşlarımı çok mutlu etti. Onlar finansal okur yazarlık eğitimimize geliyorlar ama şunu fark ettim, karşılıklı iletişim esnasındaki sorduğum sorulara hızlı cevap vermeleri ve karşı sorularda son derece seviyenin yükselmiş olduğunu, okur yazarlığın gelişmiş olduğunu gördüm. Umarım onlara da bir parça faydalı olmuştur sohbetimiz.

-Katılımcılara vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

-Öncelikle şunu söyleyeyim, yatırımlarını yaparken mutlaka bir yatırım desteği almaları gerekiyor. 2019 yılı bu anlamda oldukça önemli bir yıl olacak. Korkularına yenik düşmek yerine daha profesyonel kişilerle yola devam etsinler. Son olarak da şunu söyleyebilirim, 2019'da risklerimiz olacak ama her zaman risk vardır ve riski fırsata çevirmek için inanılmaz bir yıl olacağını düşünüyorum. Sanıldığı kadar da korkulanın olmayacağını bunun olursa da yılın ikinci yarısında belli bir dönemi kapsayacağını düşünüyorum. Çünkü ekonomilerde olası küçülmeler borsadaki fırsatları beraberinde getirecektir.

- Eğitim seminerleri devam edecek mi?

-Büyük eğitimlerin dışında Ankara, İzmir ve buna benzer diğer şehirlerde de eğitimlerimiz oluyor. O seminerlere de yoğun katılımlar var, o anlamda çok mutluyuz A1 Capital ailesi olarak. Eğitimlerimize devam edeceğiz çünkü bizim ve yatırımcıların bu eğitimlere ihtiyacı olduğunu biliyoruz.

“BORSADA DEĞİL DÖVİZDE ZARAR ETTİM”

İhsan Bey 50 yaşında. Ticaretle uğraşıyor ama işler bozulunca bırakmış. Yeni uğraşı alanı finans. Twitter'daki arkadaş paylaşımlarından öğrenince semineri, hafta sonu Borsa İstanbul’a koşmuş. Borsagundem.com’a “Daha önce hisse senedi aldım. Banka hisseleri ve THY'ye yatırım yaptım” diyen yatırımcının, “Zararda mısınız, karda mı?” sorusuna yanıtı, “Şu ana kadar hisse senetlerinde zarar etmedim ama dövizdeki kısa pozisyondan dolayı ağusyosta zarar ettim” oluyor.

İhsan Bey de bu tür eğitimlerin yanında, hem de tam destek veriyor.  “Çok iyi oluyor. Genel kapsamlı anlatımla insanlar bilgi sahibi oluyor. Ama gerçekten yatırımcı olmak isteniyorsa daha detaylı çalışılması lazım” diyor.

18 YILLIK BORSACI DA EĞİTİME KOŞMUŞ!

Ünal Şener, Kapalıçarşılı. ‘Para piyasasından geldiğini söylüyor. Kendini, “Para piyasasıyla ilgileniyorum. 18 senelik borsacıyım” diye tanıtıyor. Katıldığı ilk borsa eğitim semineri olduğunu, etkinliğin gayet güzel ve başarılı geçtiğini belirten Şener, kalabalık karşısındaki şaşkınlığını da gizlemiyor: “Salon tıka basa dolu!”

Şener, “İlk yatırımınızı ne zaman yaptınız?” sorumuza “2002 yılında” cevabını veriyor ama sözlerini kesmeden sürdürüyor: “Şu ana kadar genel olarak zaman zaman kazandığım ve kaybettiğim oldu. Piyasaların gidişatına göre kaybetmeler de oluyor. Çok ciddi bir kazancımız yok ama en azından fazla zararda değiliz.”

Peki, bir yatırımcı olarak eğitim bittiğinde nasıl bir strateji izleyecek? Anlatıyor: “Şöyle ifade edeyim, genel piyasalara bakarak hareket ediyoruz ama ABD ekonomisine bakarak da hareket etmekte fayda var. En azından aldığımız bu ve diğer eğitimlerle amatör bir yatırımcıdan yavaş yavaş çıkmaya başlıyoruz.”

Ünal Bey, nitelikli bir yatırımcı olmak adına neler düşünüyor? Konuşması çarpıcı. Şener, “Sağlam kağıtlarda en az bir kaç yıl trende göre hisse alımı yapılmalı diye düşünüyorum. Çünkü piyasalarda yerli yatırımcı 21 gün dayanıyor. Yabancı yatırımcı 3 ay, 6 ay gibi pozisyon alıyor. Biz öyle değiliz mümkün olduğu kadar uzun vadede düşünürsek kazançlı çıkacağımızı umuyorum” diyor.

Ve ekliyor: “A1 Capital’in bu eğitimi önemli, bu tip etkinlikleri destekliyorum. Çünkü borsadan anlamayan insanlar o kadar çok ki! Ben 18 yıldır borsadayım ama şu anda bile bilmediğim çok şey var. Böyle eğitimlerin düzenlemesini istiyorum, öneriyorum. Özellikle grafik ve temel eğitim çok kritik…”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)