E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiA1 Capital bankacılık hisseleri değerlendirmesi---

A1 Capital bankacılık hisseleri değerlendirmesi

A1 Capital bankacılık hisseleri değerlendirmesi
02 Temmuz 2021 - 10:50 borsagundem.com

A1 Capital, Akbank, Garanti ve Yapı Kredi Bankası için 'al' İş Bankası, Halkbank ve Vakıfbank için 'tut' tavsiyesinde bulundu

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler, bankalar analizinde Akbank, Garanti ve Yapı Kredi Bankası için 'al' tavsiyesi verirken, İş Bankası, Halkbank ve Vakıfbank için de 'tut' tavsiyesi verdi. Bankacılık analizinin tamamı şu şekilde:

"A1 Capital, Akbank (#AKBNK) için 8,32 TL hedef fiyat, Garanti Bankası için 12,49 TL hedef fiyat ve Yapı Kredi Bankası için 2,96 TL hedef fiyat ile 'al' tavsiyesinde bulundu. A1 Capital, İş Bankası için 6,90 TL hedef fiyat, Halkbank için 5,13 TL hedef fiyat ve Vakıfbank için 4,56 TL hedef fiyat ile 'tut' tavsiyesinde bulundu.

Bankacılık sektörünün karlılığında en kötünün geride kaldığını düşünüyoruz. Kredi faizlerindeki artış, komisyon gelirlerinin yükselişi, maliyetlerin enflasyonun altında artması ve aktif kalitesinin kontrol altına alınmasıyla karlılıkta yukarı trendin başladığına inanıyoruz.

Sektörün güçlü nakit pozisyonu ve yüksek sermaye yeterliliği olası sorunlarla baş etmek için bankaları destekliyor. Bankaların bu döneme yüksek karşılıklarla girmiş olması aktif kalitesinde meydana gelebilecek sorunlarda gelir tablosunu koruyacaktır.

AKBNK, GARAN ve YKBNK için alım öneriyoruz. Akbank ve Garanti Bankası'nı yüksek sermaye yeterlilik oranları (düşük kaldıraç) yanında güçlü rezervleri sebebiyle tercih ediyoruz. Yapı Kredi Bankası'nı ise yüksek karşılıkları ve enflasyona endeksli tahvillerdeki pozisyonlanması nedeniyle enflasyona karşı kıyaslamalı olarak gelirlerini müdafaa edebilecek olmasından dolayı beğeniyoruz."

Borsa, Koç Grubu kararlarıyla yükseliyor

Şeker Yatırım’dan önerilen hisseler

Borsa İstanbul'a 'altın' endeksler geliyor!

FM İzmit Piston ve Netaş sorusu

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

SASA yatırımını yabancı kaynakla finanse edecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)