E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSASA yatırımını yabancı kaynakla finanse edecek---

SASA yatırımını yabancı kaynakla finanse edecek

SASA yatırımını yabancı kaynakla finanse edecek
02 Temmuz 2021 - 09:17 borsagundem.com

El değiştirdikten sonra yeni bir yatırım ve büyüme hamlesi başlatan SASA Polyester, yeni yatırımı için uzun vadeli dış kaynak arayışına başladı.

Adana merkezli SASA Polyester 2017 yılında bir yatırım programı belirleyen şirket, 4 yıldır aralıksız yatırım açıklıyor, yeni tesisleri devreye alıyor. 350 milyon dolarlık yeni bir yatırım kararı alan şirket bu yatırımı dış kredi ile finanse etmek için ilk adımı attı.



Konuyla ilgili şirketten yapılan açıklama şöyle:

“Adana'daki PTA yatırımının finansmanı için JP Morgan Chase Bank NA, Londra Şubesi ile şirketimiz arasında, JP Morgan Chase Bank NA, Londra Şubesi'nin birincil lider düzenleyici olarak yetkilendirildiği, CESCE (İspanyol İhracat Kredi Sigorta Şirketi) destekli, 350 milyon dolar karşılığı Euro kadar (nihai miktar CESCE'nin uygunluk gerekliliklerine tabi olmak üzere), 2 yıl geri ödemesiz toplam 12 yıl vadeli olması beklenen kredi temini için yetkilendirme anlaşması imzalanmıştır.”

Son olarak geçtiğimiz eylül ayında biri elyaf üretimi olmak üzere iki yatırımı daha devreye alan şirket, geçen hafta yeni bir elyaf tesisi için daha yatırım kararı aldı. KAP’a yapılan açıklamaya göre, yıllık 367 bin 500 ton kapasiteli yeni bir elyaf tesisi daha kurulacak. Bu yatırımın tutarı da 350 milyon dolar olacak. Yatırım, 935 milyon dolarlık PTA tesisiyle aynı anda, 2023 yılında devreye girecek. Şu anda yaklaşık 4 bin 250 kişi istihdam eden SASA, iki tesisin devreye girmesiyle çalışan sayısını 6 binin üzerine taşıyacak. Şirketin cirosu da hammadde fiyatlarıyla bağlantılı olarak 3.5 milyar doları aşacak.

Yatırımları ve kârı artan, borcu azalan 5 şirket

 

Yerli yatırımcı döviz alımını sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)