E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni bir satış dalgası gelebilir---

Yeni bir satış dalgası gelebilir

Yeni bir satış dalgası gelebilir
14 Mart 2011 - 09:44 borsagundem.com

Analistler borsalarda yeni bir satış dalgasının oluşabileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor

Petrol fiyatlarındaki düşüşe ve €/$ paritesinin 1.40'a yükselişine karşılık Japonya'daki depremin maliyetinin yavaş yavaş ortaya çıkmasının Nikkei endeksinde %6, Avrupa ve ABD future'larında ise %0.5 civarında düşüş yaratması nedeniyle İMKB'nin güne 63.400 (-0.6%) civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
Hafta başında petrol fiyatlarında yaşanan artışa karşılık Suudi Arabistan'ın ardından üç OPEC üyesinin daha petrol üretimini artıracağı haberi ile Suudi Arabistan'da Cuma günü yapılan protesto gösterilerinin korkulduğu şekilde sonuçlanmaması haftanın sonuna doğru petrol fiyatlarının gevşemesine neden oldu. Bu pozitif gelişmeye karşılık İspanya'nın görünümünün, Yunanistan'ın ise kredi notunun düşürülmesi, artan enflasyon tehdidine karşılık Çin ve Avrupa'nın parasal sıkılaştırmaya gideceğine yönelik endişeleri, Japonya'da 4.çeyrek GSYH'ın beklenenden fazla daralması ve Cuma günü yaşanan deprem trajedisi global borsa endekslerinin haftayı kayıplarla tamamlamasına neden oldu. AP'nin olumsuz Türkiye raporuna, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notunun seçimler öncesinde artırılmayacağına yönelik verdiği sinyallerine karşılık Rekabet Kurumu'nun bankalara yönelik yaptığı soruşturmada korkulduğu kadar yüksek cezalar gelmemesi IMKB'nin geçen hafta yurtdışından ayrışarak %4.4 gibi iyi bir yükseliş yaşamasına yol açtı.
AB liderlerinin Cuma günü yaptıkları toplantıda krize karşı birlikte hareket kararı alması, 440 milyar €'luk kurtarma paketinin kullanımında anlaşmaya varması, Yunanistan'ın kredi faiz oranının 1 puan indirilerek ödeyeceği borcun 6 milyar € düşürülmesi, 1.3750'ye doğru gerileyen euro/dolar paritesinin tekrar 1.4000'a yönelmesine sebep olurken, son gelişmeler önümüzdeki günlerde petrol fiyatlarının baskı altında kalacağını gösteriyor. Japonya'daki depremin ardından felaketin boyutlarının yavaş yavaş ortaya çıkması ve zor durumda olan ülke ekonomisinin önümüzdeki aylarda daha da zorlanacağının görünmesinin yanı sıra yeni yatırımlar için yapılacak borçlanmaların yüksek borç/gsyh rasyosunu daha bozabileceği endişeleri ve bunun ülkenin kredi notuna olası negatif yansıması borsalarda yeni bir satış dalgasını beraberinde getirebilir. Bu nedenle IMKB'nin 58.000'den verdiği tepkiyi de göz önünde bulundurarak dikkatli olunmasını ve hisse pozisyonlarının artırılmamasından yanayız.
Destekler: 63.500 - 62.500 - 61.000, Dirençler: 64.400 - 65.500
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
THYAO, TRGYO 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • barış14 Mart 2011 20:19

    zannımca kötü bir durum olmazsa seçim sonrasına kadar borsa iyi gider...sonrasında bir kısım yabancı japonyadaki gelişmelere düzelmelere göre fiyatları iyice düşen japon piyasalarına kaçabilir.