E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem9 saatlik Bakanlar Kurulu sona erdi---

9 saatlik Bakanlar Kurulu sona erdi

9 saatlik Bakanlar Kurulu sona erdi
19 Ocak 2015 - 21:18 borsagundem.com

9 saat süren toplantı sonrasında Bakanlar Kurulu sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez başlanlık ettiği, son zamanların en önemli Bakanlar Kurulu sona erdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın açıklama yapıyor.

İşte Arınç'ın konuşmasından satırbaşları:

"Cumhurbaşkanımızın başkanlık ettiği ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yaptık. Anayasa'da Cumhurbaşkanımızın Bakanlar Kurulu'nu toplama yetkisi vardır. Sadece Abdullah Gül ve Necdet Sezer kendilerine verilen yetkiyi cumhurbaşkanlıkları süresince kullanmadı.

Toplantı öncesi Cumhurbaşkanı ile Başbakan bir görüşme gerçekleştirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız açılış konuşmasında hükümetin ve kendilerinin sadece millete hizmet amacıyla çalıştığını başka gayeleri olmadığını söyledi. Hükümetle uyumu bozmaya çalışan veya cumhurbaşkanı ve hükümet arasında bir çekilşme varmış gibi gösterenlerin yanlış iş yaptığını söyledi."

-Toplantıda, güvenlik ve asaiş konuları değerlendirildi.

-Dış politika açısından 2014 yılı değerlendirildi.

CİZRE'DEKİ OLAYLAR
İçişleri Bakanı Efkan Ala güvenlik ve asayiş konusunda uzun bir sunum yaptı. Jandarma Genel Komutanı da konuyla ilgili olduğu için toplantıda hazır bulundu.

-Cizre'de yaşanan acı olaylar gündemimizin içindeydi, bunun siyasi bir boyutu olduğu düşünülüyor.

-Adli ve idari soruşturma yürütülüyor. Bu tür olaylara zemin yaratmak için bazı çalışmalar yapıldığını biliyoruz.

-Bölgeye çok sayıda görevli ve araç sevk edilmiştir. Hendekler kazılması ve belediyenin destek vermemesi nedeniyle bölgeye araçlar gönderildi.

Cumhurbaşkanı başkanlığındaki 18'inci Bakanlar Kurulu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce eski cumhurbaşkanları Cemal Gürsel, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Turgut Özal ve Süleyman Demirel de Bakanlar Kurulu'na başkanlık etti. Erdoğan, çok partili hayata geçişin ardından Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek altıncı cumhurbaşkanı olacak.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yedi defa başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu'nu, Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren dört, Dördüncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, Altıncı Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ve Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ikişer kez kendi başkanlığında topladı.

Son toplantı, 12 Mayıs 2000'de, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in görev süresinin bitimine dört gün kala, Başbakan Bülent Ecevit'i veda ziyaretinin akabinde Başbakanlık Merkez Bina'da yapıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)