E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem9 ay geçti savcıdan tık yok---

9 ay geçti savcıdan tık yok

9 ay geçti savcıdan tık yok
15 Mart 2014 - 03:00 borsagundem.com

İzmir'deki Gezi eylemleri sırasında İzmir Kordon'da bir genç kızın saçını çekerken görüntülenen polis hakkında 9 aydır işlem yok

Geçen yıl haziran ayında Gezi eylemleri sırasında İzmir Kordon’da, bir genç kızın saçını çekerek sürüklemeye çalıştığı görülen bir grup Çevik Kuvvet polisi büyük tepki toplamıştı.

Banu Şen'in Hürriyet'teki haberine göre olayla ilgili suç duyurusunda bulunmalarına rağmen soruşturmada bir gelişme olmamasını eleştiren İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir şunları söyledi: “Normalde 1-2 ayda tamamlanması gereken soruşturmada yaklaşık 9 aydır müspet veya menfi bir sonuç çıkmadı. Yüzü maskeli olduğunu iddia ettikleri eylemcileri tutuklarlarken kask numarası belli polisler hakkında hiçbir şey yapılmıyor. 

İdari soruşturmada 3 polis açığa alındı ancak savcılık soruşturmasında ilerleme yok. Bir polis olay anını hatırlamadığını söylemişti. Gösterilere katıldığı için 3 ayrı örgüt üzerinden 3 ayrı dava açıldı. Bunu yapmak kolay ama vatandaşa şiddet uygulayan kask numarasından kimliği belli polisi tespit etmek çok zor.” 

İŞKENCEYE ORTAKLIK

İzmir Barosu İnsan Hakları Merkezi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Anıl Güler de “İzmir Valisi Mustafa Toprak, dönemin İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Çevik Kuvvet, Güvenlik, KOM, TEM ve Asayiş Şube Müdürleri hakkında şikayette bulunduk. İşkence suçu ve bu suça ortak olmaktan yargılanmalarını istedik” dedi.  Olayla ilgili aralarında Kordon’daki genç kızın saçını çekenin de bulunduğu 4 polise ‘yasalara uygun hakaret etmemek’ ve ‘aşırı güç kullanıp darp etmek’ suçlarından disiplin cezası verildiği ortaya çıktı.

MECLİS'E TAŞIMIŞTI

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Kordon’daki olay ve sivil kıyafetli sopalı kişilerin sokakta dolaştığı görüntüler üzerine konuyu TBMM gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı’na, bu polislerle ilgili hangi işlemlerin yapıldığını sormuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)