E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknoloji8K ultra yüksek çözünürlüklü TV geliyor---

8K ultra yüksek çözünürlüklü TV geliyor

8K ultra yüksek çözünürlüklü TV geliyor
07 Şubat 2021 - 18:28 borsagundem.com

Uzak Doğu Perşembe ve Cuma günün Bahar Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyor. Çin ise Bahar Bayramı galasını “teknolojik inovasyon” şovu çevirmeye hazırlanıyor

Çin Medya Grubu’nun 2021 Bahar Bayramı Galası’yla ilgili basın toplantısı bugün Beijing’de düzenlendi. Yetkililer galadaki programlarlar ve uygulanan en son teknolojiler hakkında bilgi verdi.

Çağımızın ana teması, toplumsal gerçekler ve halkın yaşamını yansıtacak bu seneki gala, "mutlu, hayırlı ve neşeli" bir yeni yıl atmosferinde, dünyadaki çeşitli yerlerde bulunan Çinlilere güven verici ve kalplerini ısıtan bir kültürel şenlik sunacak. Bu sadece bir kültürel ve sanatsal gala değil, aynı zamanda bilimsel ve teknolojik inovasyon şenliği olacak.

İleri tekonoljik yöntemlere dayanan gala ÇMG’nin “5G+4K/8K+AI”stratejisinin en son başarılarını sergileyerek izleyicilere görkemli bir görsel ve işitsel şölen sunacak.Bu yılki Bahar Bayramı Galası, ÇMG’nin 8K ultra yüksek çözünürlüklü TV deneme kanalında ilk kez olarak canlı yayınlanacak.

ÇMG, Çin’deki dört büyük telekomünikasyon operatörüyle birlikte Beijing, Shanghai, Guangzhou ve Shenzhen dahil olmak üzere 10 şehirde halka açık yerlerde yer alan 30'dan fazla 8K ultra yüksek çözünürlüklü geniş ekran ve 8K televizyonda galayı eşzamanlı olarak yayınlayacak.

Yeni Yıl arifesinde ABD, Fransa, İtalya, Rusya ve Japonya dahil olmak üzere 170'den fazla ülkeden 600'den fazla medya kuruluşu da Bahar Bayramı Galası'nı canlı yayınlayacak.

Yerli parmak izi tanıma sistemine geçiliyor

 

İstanbul'a HIZRAY geliyor

 

Çin’de 11 yeni korona vakası kaydedildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gürel 07 Şubat 2021 23:16

    Ne icat ederlerse etsinler dünyanın en pis ve en adi milleti olarak kalacaklar Türkmenlerin intikamı bu şerefsizlerden alınmadıkça tarih bizide dilsiz şeytan diye yazacak

  • Ali07 Şubat 2021 21:38

    Çin 20 yıl evvel aç sefilken nereye geldiler acaba nasıl oldu egitimle şü bizim halimize bak zeytin yagı fiyatı ne olur bilen varmı bir tahmin

  • Okie Dokie07 Şubat 2021 18:58

    Neden 10k değil de 8k? Yine bir Çin oyunu söz konusu. K'dan çalmışlar.