E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları77 binden sonrası artık zor!---

77 binden sonrası artık zor!

77 binden sonrası artık zor!
12 Temmuz 2013 - 09:15 borsagundem.com

Yurtdışı piyasalarda alıcılı seyrin yerini kar satışlarına bırakması ve TL'nin değer kaybı sonrası BİST'in güne hafif satıcııl başlaması bekleniyor

Yurtdışı borsalardaki dünkü kazançların bugün yerini kar satışlarına ve/veya daha sınırlı alışlara bırakmış olması ve TL’nin diğer para birimlerine karşı hafif ekside seyretmesi nedeniyle BIST-100’ün bugüne ufak çaplı değer kayıplarıyla başlamasını bekliyoruz.
Fed Başkanı Bernanke’nin önceki akşam açıklanan toplantı tutanaklarının ardından yaptığı açıklamalarda varlık alımları azaltılsa dahi ekonominin teşviklere ihtiyacı olduğunu söyleyerek faizlerin uzunca bir süre düşük tutulmaya devam edileceğini ifade etmesi, dün global borsa endekslerinde bahar havası yaşanmasına neden oldu. Güne yükselişle başlayan ve bir ara değer kazançlarını %3’lere ulaştıran BIST-100 endeksi, sabah açıklanan cari açık verisinin beklentilerden yüksek gelmesinin negatif etkisini ilerleyen saatlerde fiyatlandırdı. Ayrıca, TCMB’nin normal gün ilan ettiği günde 50 milyon dolarlık satım ihalesine çıkmasıyla doların tekrardan yükselişe geçmesi BIST’in 73.000 direncinden dönerek bu kazançlarının önemli bir kısmını geri vermesine ve günü 71.790 puan seviyesinden tamamlamasına sebep oldu. BIST’in dün yurtdışı piyasalardaki pozitif havaya ayak uydurmaya çalışmasına karşılık kazançlarının 2/3’ünü geri vermesi (son bir haftadır günün en düşük seviyelerinden kapanış yapılmaya devam edilmesi), bu olumlu havaya rağmen %50-50 kur sepetinin 2,25’in altında kalamaması, düzenleyici ve denetleyici kuruluşların yaptıkları incelemelerin yatırımcıları rahatsız etmesi, faizlerin bir yıllık zirvesinden geri adım atmaması, son dönemdeki gelişmelere bağlı olarak enflasyondaki artışın faizlerin %6’lara doğru inmesi önünde set oluşturma ihtimali ya da sınırlı geri çekilme imkanı verebileceği görüntüsü, Türkiye’nin büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edilmeye başlanması, ABD’de 10 yıllık tahvil getirilerinin yukarı yönlü güncellenmesinin paranın gelişmekte olan ülkelerden çıkışına destek vermesi nedenleriyle şu aşamadan sonra yıl sonuna kadarki periyotta BIST-100 endeksinin 77.000’i geçerek tekrardan 82.000’leri görme ihtimalini oldukça düşük buluyoruz.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)