E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları7,5 milyarlık fon altını değil Bitcoin’i tercih etti---

7,5 milyarlık fon altını değil Bitcoin’i tercih etti

7,5 milyarlık fon altını değil Bitcoin’i tercih etti
07 Haziran 2021 - 11:04 borsagundem.com

7,5 milyar dolarlık hedge fon SkyBridge altın ve Bitcoin’in ABD Merkez Bankası’nın (FED) varlık alımlarını yavaşlatmasına karşı dirençli olduğunu söyledi. Ancak dev fon Bitcoin’den altına kıyasla daha yüksek getiri bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

7,5 milyar dolarlık hedge fon SkyBridge’e göre, altın bu yıl yeni rekorlar kıracak. Ancak küresel borçlar giderek artarken alternatif arayışındaki yatırımcıların Bitcoin’deki fırsatları izlemesi gerekiyor. SkyBridge her iki varlıkta da ABD Merkez Bankası (FED) korona virüs dönemindeki destekleyici politikalarını gevşetirken ve varlık alımlarını yavaşlatırken, diğer yatırım araçlarının aksine ralli görüleceğini iddia ediyor.

SkyBridge Yatırım Eşbaşkanı ve Portföy Yöneticisi Troy Gayeski, iki varlığın yatırımcılar tarafından genellikle karşılaştırmaya tabi tutulduğunu söyledi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers ise kripto paraların küresel piyasaların bir parçası olmaya devam edeceğini ifade etti. Gayeski, “Bitcoin ve kripto paraları izlemeye devam edeceğiz çünkü yükseliş olabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Bloomberg’i haberine göre, volatilitede görülen yükselişe rağmen, “altında yakalanacak getirilerden daha yüksek getriler elde edilecek.” Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’ndan (FED) gelecek yorumları izliyor. Bu esnada enflasyon verileri giderek yükseliyor ve politika yapıcılar, pandemi nedeniyle ortaya çıkan ekonomik karmaşayı toparlayan devasa varlık alımlarının miktarını azaltmaya her geçen gün yaklaşıyor.

Pandemi döneminde verilen parasal destek FED’in bilançosunu rekor seviyelere taşırken, mali harcamalar hükümet borçlarının artmasına neden oldu. Her ikisi de doların değeri üzerinde bir tehdit oluşturuyor ve bu noktada yatırımcıların alternatif arayışını tetikliyor. 

Gayeski, “son dönemde oldukça ciddi düzeltmelerle karşı karşıya kalan tüm geleneksel para birimi alternatifleri, şimdi varlık alımlarının azaltılmasına direnç göstermek için daha iyi bir konumda” dedi.

Hem Bitcoin hem de altında bu yıl önemli ölçüde dalgalanmalar görüldü. Bu süreçte ise kripto paraların altın yatırımcısını çekip çekmediği tartışıldı. Dijital para nisan ayında 65 bin dolar seviyesine yükselip rekor kırdıktan sonra düşüşe geçti. Şimdilerde ise 36 bin dolar seviyelerinde seyrediyor. Altın ise mart ayında ayı piyasasına yaklaşmış olsa da, yön değiştirerek yıl başından bu yana kaydettiği kayıpları telafi etti.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, önde gelen Wall Street bankaları Bitcoin ve altının sağlayacağı faydalar konusunda fikir ayrılığında. Citigroup altının kripto paralar karşısında “çekiciliğini kaybettiğini” söylerken, Goldman Sachs iki varlığın da aynı anda piyasalarda yer bulabileceğini iddia etti. Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk ise bu yıl sosyal medyada yaptığı yorumlarla Bitcoin fiyatında ciddi dalgalanmalara neden oldu.

Musk mayıs ayında kripto paraları geleneksel para birimlerine tercih ettiğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl 2,075 doların üzerine çıkarak rekor kıran altın şimdi Gayeski’ye göre zemin kazandı. Varlık alımlarının azaltılmasının yarattığı endişelerin büyük bir bölümü piyasalardan çekildi ve Gayeski’ye göre, FED 2022 yılına kadar varlık alımlarının hızını düşürmeyecek.

Gayeski, “ileriye baktığımızda altının yukarı yönlü trende devam etmesi oldukça muhtemel ve önümüzdeki yıl da yeni rekorlar kırmaya devam edecek” dedi. Ekonomik toparlanma sinyalleri giderek artarken FED halen aylık 120 milyar dolarlık varlık alımı gerekleştiriyor ve merkez bankasının bilançosu 8 trilyon dolara yükselerek gayrisafi yurtiçi hasılanın üçte birine denk hale geldi.

Bu desteğin miktarının azaltılması ABD Hazine tahvili getirilerini ve doları yükseltme potansiyeli taşıyor. Bu koşullar altında ise altının çekiciliği zarar görecek. Dev fon yöneticisi SkyBridge Capital’ın altın fiyatında ralli beklentisiyle kaldıraç kullanan bir altın madencisinde küçük bir yatırımı bulunuyor.

Şirketin Bitcoin fonu geçtiğimiz yıl aralık ayındaki kuruluşundan bu yana %51,2 yükseliş gösterdi. SkyBridge’in kurucusu Anthony Scaramucci Bitcoin alım satımı yapmayı planlayan bir borsa yatırım fonu olan First Trust Advisors ile işbirliği gerçekleştirdi. Gayeski ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ürünü 2021’in dördüncü çeyreğinde onaylamasını bekliyor.

Dolarda volatil hafta sonrası öne çıkan seviyeler

 

Kripto paralarda neler fiyatlanıyor?

 

Bitcoin portföylerde liderliğini koruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)