E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem7 gardiyan hapse atıldı---

7 gardiyan hapse atıldı

7 gardiyan hapse atıldı
06 Aralık 2015 - 08:00 borsagundem.com

Hastane mahkûm koğuşundaki Hasan Heybetli ve Alaattin Çakıcı'nın oda kapısını kasten açık bıraktıkları ortaya çıkan 7 gardiyan tutuklandı

Edirne'deki F Tipi cezaevi'nde yatan yeraltı dünyasının ünlü isimleri HASAN Heybetli ve Alaattin Çakıcı, hasta oldukları için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek, tutuklu ve mahkûm koğuşuna yatırıldı. Burada görev yapan gardiyanlar ise iki mahkûmun kilitli olması gereken oda kapılarını açık bıraktı. 
 
'YÜRÜMELERİ GEREKLİYDİ' 
 
İhbar üzerine yapılan incelemede kapıların açık bırakıldığı tespit edilince, hastanede görevli infaz koruma memurları Ş.Y., S. T., E.M., Z.Y., İ.S., M.G.Ş. ve G.A. hakkında, "Suç örgütüne bilerek yardım etmek, hükümlü olan kişinin kaçmasını sağlamak" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan infaz koruma memurları ise kendilerini, "İkisi de hastaydı. sağlık raporlarında yürüyüş yapmaları gerektiği yazıyordu. Yürüyüş yapabilmeleri için açık bıraktık" şeklinde savundu. 
 
Savcının tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk ettiği infaz koruma memurları, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bunun üzerine Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı üst mahkeme sıfatıyla en yakındaki Kırklareli Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak karara itiraz etti. Dosyayı inceleyen mahkeme, 7 infaz koruma memurunun da tutuklanmalarına karar verdi. 
 
Tutuklanan memurların avukatlarından Çağrı Muştu, "Müvekkillere isnat edilen suç örgüte üye olmak firara yardım etmektir. Dosya kapsamında bu suçlara ilişkin hiçbir delil bulunmamaktadır. Örgütün tanımı kanunda açık olarak yapılmıştır. Müvekkillerin eylem birliği içerisinde hareket ettikleri firara yardım ettikleri iddia edilmektedir. Ortada firar etmeye çalışan bir mahkum yoktur. Bu konuda ifadesi alınan bir mahkumda yoktur. Talimatlara uymamanın yaptırımı disiplin soruşturmasıdır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Biraz bilgi, biraz muhakeme06 Aralık 2015 13:39

    Sedat peker rizeli akp tayfasından ama çakıcı mhp lidir. Devlet istese hapisten zaten çıkarır, devletin içinden kim engelleyecek saçma sapan konuşmayın. Tam tersi olarak pkk lıların yattığı edirneye ceza olarak sürgün edildiler yani devlet, akp çakıcıyı sevmedi, korumadı, teröriste, haine yem etmeye çalışıyor. Mafya görmek isteyen istanbula gitsin devlet destekli müteahhit, ihaleci laz mafyasını görsün. Her yeri talan ettiler.

  • Kandıra Kandıra yola devam06 Aralık 2015 10:54

    İkiside çıksın yeni türkiye propagandasi yapsın cepheye sürelim iside barış elçisi olarak gönderelim akıl adam olsun bebekte gezsinler danışman yapalım yer altı madenleri hakkında görüşlerini alalım acaba kaç günde gömlek degistiriyorlar eski bakan maden olaylarında 2 gün aynı gömleği giymişti çooook uzulmustum

  • Svc06 Aralık 2015 09:38

    Diğer mafya babaları gibl bunlarada çıkarıp siyasi showlarında kullanacaklardı ama devletin içinden bunu engelleyenler çıktı!