E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem5.8'lik deprem İstanbul'u salladı---

5.8'lik deprem İstanbul'u salladı

5.8'lik deprem İstanbul'u salladı
26 Eylül 2019 - 14:02 borsagundem.com

İstanbul'da depremlerin ardı arkası kesilmiyor. İstanbul'da saat 14:00'te şiddetli bir deprem oldu.

İstanbul'da şiddetli bir deprem meydana geldi! Son dakika haberine göre; deprem İstanbul'un Beşiktaş, Bakırköy, Beyoğlu, Beylikdüzü, Kartal gibi her ilçesinde hissedildi. İstanbul'da tüm ilçelerden hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi.

İstanbul'da merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre saat saat 13.59'daki depremin derinliği 6.99 kilometre olarak kaydedildi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi'ne göre depremin büyüklüğü 5.9. Merkez üssünün Marmara Ereğlisi açıkları olduğu belirtiliyor. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.7, merkez üssünün ise Silivri açıkları olduğunu belirtti.

"FAYDALI BİR DEPREM OLABİLİR"

NTV canlı yayınına telefonla katılan ODTÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr Haluk Sucuoğlu, depremin bağımsız bir deprem olabileceğini söyledi. Sucuoğlu, "5.8 daha ciddi, 4.6'lık deprem gibi değil. Orta şiddetli bir deprem sınıfına girmiş oluyor. Öncü olup olmadığı bilinmiyor. Faydalı bir deprem olarak görülebilir" diye konuştu.

ÖNCESİNDE DE SARSINTILAR OLDU

Marmara Denizi'nde gün içinde saat 12.00'de 2,9, 10.52'de 2,1, 10.32'de 3,6 büyüklüğünde depremler meydana gelmişti.

SARSINTI HARİTASI

Sarsıntının büyüklüğünü 5.7 olarak veren Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin hissedildiği yerlerin haritasını yayınladı. Buna göre, neredeyse tüm Marmara Bölgesi'nin sallandığı görülüyor.

Silivri'de 24 Eylül Salı günü saat 11.00'da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedilmiş, Silivri'de bazı okullar tahliye edilmişti.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: ŞİRİNEVLER'DE BİNA YAN YATTI

AFAD’dan İstanbul’daki deprem sonrası yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Depremin ardından, en büyüğü 4.1 büyüklüğünde 18 artçı meydana geldi. Olası takviye amacıyla sevk edilen ekipler dışında, Marmara Bölgesi'ndeki AFAD il müdürlüklerinin tamamının yanı sıra AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü, AFAD İzmir ve AFAD Adana Arama Kurtarma Birlikleri teyakkuza geçirildi.

TDVM’den (Türkiye Deprem Veri Merkezi) alınan verilere göre Marmara Denizi’nin Silivri açıklarında 26 Eylül 13.59’da 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İçişleri Bakanlığı AFAD, İstanbul’daki ilk belirlemelerde bazı ilçelerdeki binalarda çatlaklar olduğu ve Avcılar’da bir minarenin kısmen yıkıldığı bilgisine ulaştı. Şirinevler’de yan yatan bir bina tahliye edilirken Sultangazi ve Eyüp’te iki binada hasar oluştu.

AVCILAR'DA BİR CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

Depremin şiddetli hissedildiği Avcılar'da sarsıntıyı hissedenler kendilerini dışarı attı. Cadde ve sokaklar bir anda kalabalıklaştı. Herkes korku içerisinde tanıdıklarına ulaşmaya çalışırken telefon sistemi işlemez hale geldi. İlçedeki bankalar dahil  birçok iş yeri kapandı.

Avcılar Merkez Mahallesi'ndeki Hacı Ahmet tükenmez Camii'nin iki minaresinden birisinin şerefesi devrilirken şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Gümüşpala Mahallesi'ndeki bir binada da önemli hasar meydana geldiği ifade edildi.  Deprem paniği sırasında atlarken bacağından yaralanan bir kişi Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Hacı Ahmet tükenmez Camii'nin yanında yaptığı açıklamada, can veya mal kaybı olmadığını açıklarken, son sarsıntının bir kez daha 1999 Marmara Depremi'ni hatırlattığını zaman kaybedilmeden güvenli binalar yapılması gerektiğini söyledi.

Deprem üzerine ilçedeki bütün okullar tatil edildi. Veliler okula akın ederek çocuklarını yanlarında götürürken, trafik önemli ölçüde aksadı.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Avcılar'daki deprem ardından ilçe Kaymakamı Kemal İnan ve Belediye Başkanı Turan Hançerli başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Kriz masasının deprem ardından ortaya çıkan şikayet ve hasarları değerlendireceği açıklandı.

Marmara açıklarında 4.6 büyüklüğünde deprem

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...27 Eylül 2019 12:14

    Din..İman..Kuran...Kader..alın yazısı... Allahüekber...Geçmiş olsun... oldu.. bitti...Rakılar içilir, kumar oynanır, fuhuş artarsa memleket sallanır... 20 yıldan fazla bu açıklamalarla uyutulan bir millet. Bir halk.... istanbul depremi ile uyandı... umarım ki, geçmişte dayanıksız binalar, denetimsiz binalar, yollar, köprüler, vb. yapanlara hesap sorarda, bir deprem toplanma alanımız yok diyip, oy verirken artık düşünür.... Çok yazmayayım, ermişler yine deprem yapar yoksa, yazılarıma kızabilir... yahu dinsiz imansız japon evleri neden yıkılmıyor ? abd de kasırga çıkıyor yer yerinden oynuyor neden kayaıpları çok düşük ve az? bizd eyapmur yağsa memleketin bir çok yerinde boğulma olayı oluyor... kader mi? beceriksizlerin din kılıfı ile milleti uyutması mı? uyanan varmı? 

  • ...27 Eylül 2019 12:10

    Dışarı çıkıyorsun, heryer bina... kaçacak yer yok... Yıkıcı deprem olsa sokakda kafana ya kremit, ya bina, yada enkaz parçaları düşer...Heleki deniz içine kocaman kocaman büyük taşlar atıldı, üzerine molozlar ve beton döküldü. sorna üzerlerine yollar, binalar, düz alanlar yapıldı. yıkıcı depremde o denizaltına kayan büyük taşla rolursa, üzerindei arazi sulara gömülür, göçer diplere... yani ne düz alanı nede binaları güvenli değil. Uzman çıkmış, evinde masa altına gir diyor... kardeşim Japon ya gibi güvenli teknolojık evim olsun... halı altınada girerim. Türkiye de hangi bina güvenli? hangi bina denetim li? mille tondan korkuyor vede kaçışıyor depremde...

  • Dd26 Eylül 2019 17:06

    Depremin faydalarını saymakla  bitmez. Hazmı  kolaylaştırır. Panik atak yapar. Uyanık tutar. Afiyet olsun. 

  • Vatandaş26 Eylül 2019 15:19

    IHLAS grubu batacak Türkiye kazanacak

  • Okie Dokie26 Eylül 2019 15:06

    Faydalı bir deprem. İstanbululara hayırlı uğurlu olmasını şahsım ve milletim adına temenni ederim.

  • Okie Dokie26 Eylül 2019 14:49

    Aman tanrım neler oluyor? Şaka lan şaka ben İstanbul'da değilim :)

  • Azr26 Eylül 2019 17:10

    Ben de Azrail im senin nerede olduğunu biliyorum!  Çok yakında sıra sana da gelecek!

  • Tekmanlı26 Eylül 2019 14:39

    Teknolojiymiş 35 dk dır şebeke yok Allah yardımcımız olsun.

  • İhlas finans zede26 Eylül 2019 14:38

    Hükümet yüksek binalar yaparak ülke nüfusunu ve ekonomisini istanbul da toplayarak toplanma alanlarını imara açarak rant oluşturarak depreme hazır

  • Volkan26 Eylül 2019 14:37

    Geçmiş olsun. Fena salladı, Düzce depreminde o kadar hissetmemiştim. Deprem hazırlığı yapmakta fayda var. Önce tedbir sonra tevekkül.

  • Ali26 Eylül 2019 14:30

    Hükümet gereken tedbiri aldı panik yok

  • Ali26 Eylül 2019 15:00

    Nasıl bir tedbir

  • bilader26 Eylül 2019 14:27

    tuzla danda hissedildi. hatta 10 saniye once ben yazarken birdaha sallandik.

  • bilader26 Eylül 2019 15:41

    :) skalaya bakinca katilmayanlar cogunlukta. katilmayan arkadaslarin neye katilmadiklarini merak ettim.

  • ömer26 Eylül 2019 14:40

    sakarya izmit hissedildi

  • misafir26 Eylül 2019 14:25

    zor durumda kalsak deperm uzun sure telefon hatları çöktü. Türkcel reklamlarda dronlarla hazrız diyor 10 dakika bağlantı kuramadık telefonlarla.

  • Geçmiş olsun26 Eylül 2019 14:19

    Umarım bu depremler olası büyük depremin etkisini azaltır....

  • Bika26 Eylül 2019 14:12

    Kuzey Anadolu Fay hattındaki kilitlenme kırılıyor.

  • Dd26 Eylül 2019 15:13

    Kilidi açmaya çalışıyor.  Ulan hırsız deprem seni.