E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem5 zincir markete fahiş fiyat incelemesi---

5 zincir markete fahiş fiyat incelemesi

5 zincir markete fahiş fiyat incelemesi
25 Eylül 2021 - 10:44 borsagundem.com

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 5 zincir markete fahiş fiyat incelemesi için ticaret müfettişleri görevlendirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, son dönemde, temel gıda ve ihtiyaç maddelerinde fahiş fiyat artışları olduğuna ilişkin vatandaş tarafından bakanlığa iletilen başvuru ve şikayetlerin dikkate alındığı aktarıldı.

81 ilde fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığına ve Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ne aykırılıkların olup olmadığına ilişkin denetimlerin sürdürüldüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi:

Bununla birlikte, tüm ülke sathında faaliyet gösteren ve en yaygın şube ağına sahip olan 5 büyük zincir markette yumurtadan süte, makarnadan pirince, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine kadar geniş bir yelpazedeki üründe fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş'un talimatlarıyla Ticaret Müfettişleri görevlendirilmiştir. Bakanlık olarak, serbest rekabete ve piyasa koşullarına aykırı hareket ederek tüketicilerin mağduriyetine neden olanlarla mücadelemizi sürdürmekte ve bu konuda yasal çerçevede her türlü tedbiri almakta kararlıyız.

Erdoğan düğmeye bastı: Fahiş fiyatlarla ilgili harekete geçiliyor

Fahiş fiyat artışı yaşanan ürünler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (47)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tamburcu26 Eylül 2021 19:39

    enflasyon düşmemeli daha çok çıkmalı Türkiye ucuz ülke olmamalı araplar suriyeliler zenciler afganlar ne niceleri Türkiye ye neden geldi ucuz ve hayat kolay biz beğenmiyoruz ama onlar cennete yaşıyoruz diyor senin almadığını onlar alıyor acısını biz çekiyoruz kiralık ev bulunamıyor emlakçılar da liste var kira listesi sıraya almışlar yabancıları. 2 kat kira getirisi ev sahibini mutlu etmez mi her suriyeli de araba var ülke gitti be 

  • vatandaş26 Eylül 2021 16:39

    her hafta bir düşman ilan edilip suç ona yıkılıyor ,şimdide suç marketlerde ,sanki bu marketler marsın marketleri yahu dingozluğa ne gerek var o marketlere düzen koyamayan doğru dürüst çalışmasını sağlayan yasaları çıkkarmayanlar asıl suçlulardır 20 yıldır uyu ve uyut şimdi her tarafı ateş sarmış bunlarda suçu kime yıkarızın telaşında bir gün cha pe suçlu başka bir gün temel bey suçlu başka bir gün fetö fırıldağı suçlu toplumun akp hariç hepsi suçlu işte bu kadar

  • Ggff26 Eylül 2021 12:47

    Dolar markette satılmıyor.dolar niye çıkıyor. Sayın cumhur başkanım.

  • yorum26 Eylül 2021 19:32

    dolar çıkıyorsa dolar al niye isyan ediyon 

  • Dursun26 Eylül 2021 11:54

    Ekonomiyi mahvettiler arta direk altdirek diye birşey kalmadı kimileri çok zenginliğe toplumun bûyûk bölümü fakirliğe gidiyor ûrünlerde denetim diye bir şey kalmamış çünkü hepsi kendi tayfaları göz boyama denetim market 20 yılda çıkarmadılar ya ürünletîn ,/50 gıramajları çalındı bunlar gôrülen bilinen şeyler kimi kime şikayet edecenki

  • mantık26 Eylül 2021 16:15

    Ağır ol da molla desinler soytarı!  

  • Varmı ?26 Eylül 2021 08:22

    Bu memleket bir kere olsun şunu göremeyecek,kim olursa olsun iktidar çıkacak ve diyecek ki,hakkınızı helal edin biz bu işi beceremedik ve şimdi bu duruma geldi suçlu aramaya çıktık oysa asıl suçlu bizleriz demek ki mekanizma çalışmamış denetim yetersiz üretim yetersiz olmuş ve fiyatlar artmış işimizi iyi yapamadık özür dileriz,varmı bunu yapabilecek Yiğit?

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ26 Eylül 2021 12:27

    Haydi be ordan her sey güzel olunacak denilerek seçildi istanbul belediye başkanı bak yoksuzluklara istanbul belediyesinden dün cnnTürk keşke dinlese idin 45 000 işe alam almışlar istanbul belediyesindeki tüm ihaleleri bir kişiye vermişler chp milletvekilinin şirketine belediye finansal olarak batmak üzere imiş.bu millete böyle kimseler yaraşır.varmı muhalefetin bir tane sanayi ve üretim projesi ançak yalan dolan.

  • Bir yorum26 Eylül 2021 10:41

    Hadi oradan zübük!  21 yılda yapılan işler ve gelişme çoğu ülke rüyasında göremez!  Bu  cünubet  zübükler  Türk milletine olan kinlerini kusarak bu gelişmeleri  örtmeye çalışıyor!  Böyle  ezik aptallar da sazan gibi zıplıyor.  

  • Nedim26 Eylül 2021 07:21

    Fiyat artışı olabilir dönem dönem; Kuraklık yangın sel, deprem bütün  Dünya yı tehdit ediyor  Fakat bu ülkenin asıl  meselesi bu değil;  Düşünebiliyor musunuz?  Khk ile  görevden alınıp hapse atılan fetocu alçakları hapisten çıkarıp görevine iade edeceğini söylüyor.  Sonra Kürt sorununu (olmayan sorun) hdp (sorunun zaten kendisi) ile çözeceğini söylüyor.  Diyarbakır analarının yanına bile uğramıyor. Nasıl bir alçak oluğunu varın siz düşünün.

  • Nedim26 Eylül 2021 12:13

    Yukarıda çok açık ifadelere buradaki fetocu it  güya beğenmemiş!  Tabi dahası var geçenlerde mavi deniz projesine yine bu alçaklardan biri  yayılma projesi demiş.  Aynı kişi Ermenistan Azeri    kardeşlerimize saldırınca  doğal olarak Türkiye devreye girdiği anda  bu alçak hemen ''Türkiye bazı selefi gurupları  devreye  sokuyor.''  diye ifade veriyor!   İşte bu tarifsiz ve katmerli alçakların teşhir ve tespit etmek gafil olmamak öncelikle  vatandaşlık görevidir.

  • mehmet26 Eylül 2021 00:04

    kardeşim yıllardır çözemediler yine çözemezler kimse çözemez üreticiden tüketiciye kadar olan sürede neler dönüyor kimler ne kadar yiyor derin devlet bile bulamadı kimse hale giremiyor soramıyor hesabını

  • Hehe25 Eylül 2021 23:05

    Ya sanki ulkeyi 20 yildir bu besli yiyor hangi 5 li yiyor belli sacma sapan seyler ulkesi oldu bu cografya

  • Tamburcu25 Eylül 2021 22:29

    Asgari ücret bu ülkede çok yüksek fiyatları geri çekip bu yıl asgari ücrete zam yapmayın verdiklerinden fazla alıyorlar

  • Yorum25 Eylül 2021 22:28

    Yumurta kolisi 35 tl yumurta tanesi 75 kuruş geri kalanı karton parasına gelen zam nakliye vs. Tavuk zamlı çıkarmıyor yumurtayı yem fiyatlı kolileme fiyatlı taşıdığı araba ve mazotu fiyatlı devlette zammın arkasından çomak uzaltıyor sadece

  • DÜŞÜNTAŞIN25 Eylül 2021 22:16

    Yönetenlerden başka herkes suçlu, en büyük düşman cehalet, Allahım sen bu Milleti aydınlat.

  • Bir yorum26 Eylül 2021 07:23

    Hayır kendini alim zan eden tacizi normal gören hayvan sürüleri asıl sorun!  Bunlar arasında prof. var. bld. başkanları var.  

  • yorum26 Eylül 2021 00:11

    bu ülke cehaletle 2021 yılına geldi kendini alim sanan adam herkes senin gibi okuyup cehaletten kurtulsaydı bu ülkeyi çoktan satarlardı

  • Vatandaş25 Eylül 2021 21:44

    Zincir marketler yerine verdiğiniz emlakkonut, ihlas gibi şirketleri inceleyin, vatandaşı soyup soğana çevirdiler, Allaha nasıl hesap verecekler.

  • Ahmet sağlam 25 Eylül 2021 21:35

    Bu tiyatroyu yiyen denyolar varmı halen asıl ben onu merak ediyorum…

  • Ahmet Otzbir Vekili25 Eylül 2021 21:25

    Merketçi terörist zam yaptı ama, altın fıatlarıda arttı, mobılya fiyatlarıda arttı, beyaz eşya fıyatıda arttı, ayakkabı fiyatlarıda arttı, tablet, bilgisayar, cep telefonu, eeee Hepsi mi 5 li market çetesinin gizli ortağı bunlar ? sadece Türkiye de 1 ay çalıcaz, markete  ordan eve gidip anti sosyal mi yaşayacaz ?  Tiyatro bileti arttı, otobüs biletleri arttı, tatil fiyatları arttı, siname biletleri arttı, 1 kutu kola fiyatı arttı, 1 bardak sıcak çay kahve fıyarı arttı. memlekette yüzde 65 asgari ücretli bir evde yaşıyor. Bu kişiler yaşamayacak mı Türkiye de ? hani vatanumız cennetti ? evden dışarı çıkamıyoruz. İş bulamayan daha vahim. İş bulan binbir çile. gunde 100 TL kazanamıyor bu ülke insanı. market çi mi suçlu = ? bu saçma cevapları görunce, hiç özüm üretecek bir yönetim göremiyorum. olayları algılayamayan bir yönetim var. Saçma çözüm.suçlu deıl, çözüm üret be

  • Bir yorum26 Eylül 2021 07:24

    Daha beterini hak ediyorsun!

  • Mucise Reis ; (25 Eylül 2021 21:19

    ABD de 1 litre süt saf işlenmemiş 1 usd, aynı biçimde 1 litre süt Almayada 1 euro. Bunlar 10 yıl öncede aynı idi fiyatları. Oralarda enflasyon yok.  Bir işçi, 1 saat çalıştığında bu ülkelerde ABd de, 1 saatte 1 ÇOCUK en az 11 litre süt alabilir. Almanya da  bir çocuk 1 saat çalıştığında en az 8 litre süt alabilir. Türkiye de bir ÇOCUK, GENÇ, YAŞLI, EYTLİ 1 saat çalıştığında en en en fazla 1,5 litre sokak sütü alabilir. keçi sütü, koyun sütü, manda sütü bunlar değil, inek sütü alabilir. Sorun, ekonomik programların başarısızlığıdır. Alım gücü düşmüştür. Tüik hesaplarına göre, maaş zamları yapılmıştır. Tuik alım gücünü diplere çekmeye devam ediyor. Manşet enflasyon  = Çekirdek enflasyon + ( enerji zam artış + gıda fiyat  artış) Sorun markette değil gibi. Beyaz eşyada arttı, benzinde arttı, giyimde arttı, MARKET HARİCİ DE HER YER ATEŞ PAHASI.

  • ALİ KODUŞ25 Eylül 2021 21:48

    Dün gazetede okudum ingiltere gibi bir süper devlette bir yıl içine doğalgaza sterlin batında % 320 zam gelmiş ve süpermarketlerde yiyecek ve içecekler talan edilmiş .ülkemizi parçalamak isteyen güçlerin oyununa gelir ise kürdistan devleti kurulacak oyunlara gitmemez gerekmektedir.

  • Cevat kelle25 Eylül 2021 21:06

    Bendeviyi hoşnut etmek için tüketici cezalandırılmamalı. Zincirler olmasa emekli ve asgari ücretlinin geliri on gün yetmez.

  • Şahin kara25 Eylül 2021 20:35

    Yorumlarıda hep marketciler yapmış anlaşılan.. 3 sene önce dolar yine 7 lira idi ama market ürünleri bundan 4 kat daha ucuzdu.. elbette bunların araştırılması lazım.. pandemide bunlar hariç herkesin anası ağladı..

  • Ömer 25 Eylül 2021 19:41

    Kendi beceriksizliklerini 5 marketi sebep gösterip örtmeye çalışıyorlar. Sen doları uçurursan, fasulyeyi nohutu dünyanın öteki ucundan getirtirsen olacağı budur. Kendi üreticini bitirdin be. Yazıklar olsun size.

  • Ali25 Eylül 2021 19:35

    5 market yerine 5 betoncuya ihaleler dolarla garantili verilmese ülke bu hale gelmezdi.

  • Selim25 Eylül 2021 19:27

    Ekonomiyi yönetenler hariç herkes suçlu.

  • Aktrol25 Eylül 2021 19:10

    Faiş fiyatla Türk işçiler çalışıyor, bende gideyim dükkana günlük 50 tl kazanıp, Allah bereket versin diye Afganlı çalıştırayım. Ucuz çalışıyor, ücreti faiş deil. Ucuz. Kme göre faiş ? kime göre paha lı ?Yumurta en ucuz marketlerde, süt en ucuz merketlerde, et en ucuz marketlerde, kıyma en ucuz marketlerde. bakkal, kasap, küçük esnaf iş yapmadığına battı yada kapattı. TL alım gücü yok. Tuik, enflasyonu düşük hesap ediyor, maaşlara düşük zam veriyor. Böylece alım gücü git gide azalıyor. Sorun ve problem TUİK verilerinin düşük göterip, ücretli ve memura emeklıye düşük zam yapmasıdır. Suçlu arayan sahte verilerle ücretlere zam yaptıranlardır. piyasanın suçu yok. 

  • Mucise Reis ;)25 Eylül 2021 19:04

    Bugun bir markete tanıdıgımla görüştüm. Ya ne bu terör dedim ?. Bana dediği, Masraflar fazla. 1m2 kiradan dolayı 300 tl ye denk geliyor dedi. bunun stopajıda var 360 tl. oluyor. dondurucuların üzeri açık. urunler bozulmasın diye soğutuyor aralıksız süt urunlerını. Siz buzdolabınızı evde açık tutun, elektrın faturanıza bakın dedi. Mağazada her m2 de urun yok, yurume yerleri, hareket edilecek boş alanalr bırakılıyor, geniş yer kiralıyoruz. Kiralanan muhit önemli. Pahalı oluyor haliyle. işçi çalışıyor, 1 işçi 4,000 tl maliyeti aylıkmış. Bozuk  ürun alan yok, onlar atılıyor fire veriyoruz diyorlar. Haliyle  mağazada  1 m2 alana afedersin 1 kg tezek koysam etiket zaten belli.  1m2 masragımız ortada. Kesilen cezalara hukuki itirazlarımız olacak. Haksızlık var dedi. Yani bu işler terör, terörist dış güç, içi bomboş oluyor.

  • mantık25 Eylül 2021 19:36

    İyi o zaman bakanlığın inceleme yapmasına gerek yokmuş!  Sen karşı taraftan çözmüşsün konuyu!  Hey  Allah ım ne denyolar var. Muhalefet olacak ya hemen karşı mevziye zıplayıp  yumurtlayacak. 

  • AHMET ÖZBİR25 Eylül 2021 18:07

    "ZİNCİRLERİ KIRIN!" Bu marketler zinciri ilk yıllarda çok hesaplı idiler, son senelerde adeta KARTEL MEDYASI gibi oldular. "HEPİMİZ BİRİMİZ, BİRİMİZ HEPİMİZ" için varızcı oldular. "ZAM, ZAM, UCUZ MAL BEN SATAMAM, BEŞİMİZ BİR YERDEYİZ, DİLEDİĞİMİZ GİBİ FİYATI YÜKSELTİRİZ." Öyle mi peki öyleyse DEVLETİM GEREKENİ YAPACAKTIR ELBETTE.

  • Mucise Reis ;)25 Eylül 2021 19:06

    Sen o market zincirinin karşısına bir büfe aç... Marketten daha ucuz sat... Sen ucuza ekmek sattında büfeni mi kaldırdı İstanbul belediyesi :D , Büfe de ucuz ekmek, ucuz gıda sattında, CHP genel merkezi dükkanına ruhsat mı vermedi ?. Gel buyur ucuz ucuz sat, adres ver bizde gelip senden alalım :D . Seni tutan mı var ? : ) "Salın küçük enişteyi . tutmayın küçük enişteyi : D ... 

  • Berber Bekri 25 Eylül 2021 17:03

    Aynen ben şimdi onların isimlerini de ifşa edeceğim DOĞALGAZ MARKET&ELEKTRİK MARKET &VERGİ MARKET&EKONOMİ MARKET&AKAPA MARKET

  • düzadam25 Eylül 2021 14:10

    bu adamlar fatura ile mal alıp, fatura ile mal satan adamlar. iki fatura arasında %5-%10dan fazla fark varsa kessinler cezayı. o kadar fark yoksa da kessinler seslerini. üreticinin maliyetini artıranlar üstüne gitsinler (elektrik, doğalgaz,su zamları ile)

  • Züğürt ağa 25 Eylül 2021 14:06

    Ekonomi bozuk yonetenler beceriksiz ona bir sey soylemiyorum peki dolar bir iki yildir sekiz dokuz bandinda gidip geliyor dolar her indiğinde fiyata yansitilmayan bu ürünler nasil olurda dolar ciktiginda tekrar tekrar zam geliyor biri bunu bana aciklayabilirmi fiyat istikrari kalmadi ekonomi duzeni bozuldu kur aşırı oynak olmaya basladi nerdesin ey hükumet milletin annasi agladi başı döndü her gun zam görmekten bunun sorumlulari halla utanmadan her seyin iyi oldugunu milletin nankor oldugunu soyluyor asil nankorlugu halktan ve halki ne yasadigini anlamamaktan kaynaklandigini gormeyecek kadar kör oldugunuzdan kaynaklaniyor bu aci faturayi secimde millet size gosterecektir kemal sunal filimine döndü yasantimiz..zam zam zam ruyada zam,gercekte zam, hayata zam her seyimiz zam oldu..

  • Gerçekler25 Eylül 2021 12:44

    Dolar artınca market fiyatları, araç fiyatları, ev fiyatları, beyaz eşya vb ARTIYOR. Doları yükselten durumlar, beceriksiz ekonomi yönetimi pahalılığın bir numaralı sorumlusudur.

  • Ali25 Eylül 2021 12:31

    Bizim yüzümüzden pahalılık var diyecek halleri yok. Suçu atacak biri lazım.

  • WERS25 Eylül 2021 12:10

    her seferinde aynı işler ne olacak fiyatlar mı düşecek yoksa hükümet mi düşecek ekonomiden ellerini çeksinler herşey düzelir

  • Mehmet25 Eylül 2021 11:58

    Fahiş fiyat yapanlar için Giyotin giyotiiin! ! Tek çözüm.

  • M.Turgut25 Eylül 2021 11:57

    Bu 5 marketi hedef göstermek çok yanlış..Marketlerin hepsi pahalı,ucuz market yok...          

  • Hakkı25 Eylül 2021 11:54

    Bim 101 şok dışında arayın fahiş fiyatı. Beyaz eşya elektronik bayilerinde bulursunuz.. Bim ve 101 ve şok sayesinde nihai tüketici ucuz ürüne kolay ulaşabiliyor. Bayii zümresi menmun olsun diye tüketiciyi cezalandırmanın bedeli ağır olur... Bayii kusurlu ayıplı malı geri almamak için bin dereden su getirir, zincirler anında iade alır.

  • Yazık oluyor 25 Eylül 2021 11:44

    Dolar artıyor fiyatlar artıyor . İthal ürünlerde fiyatlar dolara endeksli. İthal ham madde ile yapılan ürünlerdede fiyatlar durmaz. Fiyatları düşürecek tek şey doların düşmesidir. Oysaki hükümet tam tersi doları değerlendirecek adımlar atıyor. . Doları olan birileri iyice zenginleşirken geri kalan herkes fakirleşiyor

  • BORSACI25 Eylül 2021 11:27

    sen marketleri incelmekle halkı aldatıyorsun önce TL nin itibarını koruyacaksın ki marketleri kontrol etme hakkın olsun.ayrıca faiz diye diye faiz katlandı sürekli merkez le ugraşmakla dövizi uçurdun avrpada bir markette 5 yıl önceki fiyat degişmiyorsa ekenomide istikrar var bizde ekenomide günlük hareketler var döviz  uçuyor daima çıkıyorsa istkarar sorunu agırdır har vurup harman savurmak istikrarı bozdu bizim mahalleye 3 tane cami yapıldı 3 kişi gitmiyor sorun büyük adaletsizlik var olunca ekenomide istikrar olmaz.

  • Çakır25 Eylül 2021 11:18

    Devletimiz tarafından yapılan denetim sonuç verir mi?

  • Tufan25 Eylül 2021 11:13

    Reis bunlar piyasayı ele geçirdiler şuanda dönüşü zor gibi. Direkt üreticiden mal almasınlar deniyor ama yanlış. Üreticiden 1 liraya aldığı ürünü markette 5-6 liraya satıyorlar. Bunlar almasa bu sefer kabzımallar alacak onlar arada parayı götürecek. Sıkıntı markete bu malların bu kadar karla getirilmesi satılması. İkincisi tarım kredi marketlerine bakın. Fiyat olarak bu 5'li çeteden farklı değil. Tamam şuanda market sayısı az fiyat olarak bunlarla baş edemez ama şöyle birşey yapılabilir. Asgari ücretliye ayda 1000 tl'lik alışverişi yarı fiyatına verilsin. Adam ucuza alsın yesin. Devlet süspanse edebilir. Art niyetli kullanan tespit edildi mi tüm verilen indirimler geri alınsın.