E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3600 Ek Gösterge ve sözleşmelilerle ilgili süreç hızlandı!---

3600 Ek Gösterge ve sözleşmelilerle ilgili süreç hızlandı!

3600 Ek Gösterge ve sözleşmelilerle ilgili süreç hızlandı!
12 Kasım 2021 - 16:45 borsagundem.com

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili tartışma sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in "Öncelikli gündemimiz değil" sözleriyle ilgili AK Parti'den açıklama geldi.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Konuyla ilgili hükümetin çalışma başlattığı bildirilmiş ancak, düzenlemeye ilişkin bir ayrıntı verilmemişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise dün yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır" demişti.

Bakan Bilgin'in bu açıklaması EYT çalışması ile ilgili kafalarda soru işareti yaratmıştı. Bugün konuyla ilgili AK Parti'den bir açıklama geldi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "EYT ile ilgili bir konu Meclis Genel Kurulu'nda gündeme geldi. Ortada herhangi farklı bir açıklama söz konusu değil" dedi.

Asgari ücret ve 3600 ek gösterge çalışmalarına işaret eden Akbaşoğlu, konuların bir sıralama ve süreç yönetimi çerçevesinde ele alındığını kaydetti.

Akbaşoğlu, şunları söyledi; "3600 ek gösterge teklife dönüştürülüp Meclis'e geldikten sonra sözleşmeli personelin, emeklilerin durumu ve emeklilerin durumu kapsamında EYT'lilerin durumu üzerinde bu yapılan çalışmaların nihayetlenmesi süreci sonrasında bu hususları da Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda istişareyle Meclis'in gündemine taşıma ve diğer partilerle de görüşüp kamuoyuna bu çalışmaların neticesini açıklama durumu söz konusu olacaktır."

"BİTTİĞİNDE AÇIKLANACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplumu ilgilendiren konuların çözümüne dair bakanlık ve partinin yetkili kurumlarına talimat verdiğini söyleyen Akbaşoğlu, "Bu konuya ilişkin öncelikli bir gündem olarak, Türkiye'nin gündeminde neler var, bu hususlar ele alınmakta, buna dair yapılan çalışmalar da kamuoyuna bittiğinde açıklanmaktadır" diye konuştu.

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Bu kapsamda asgari ücret ve 3600 ek gösterge çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

"İnşallah yıl başından sonra bu konular nihayetlendiğinde TBMM'nin gündemine Cumhur İttifakı olarak getirilmek üzere çalışılmaktadır. Cumhur İttifakıyla beraber, paydaşlarımızla istişare yaparak 3600 Ek Gösterge'yle ilgili çalışmalarımızı nihayetlendirip, bunu yılbaşından sonra bir kanun teklifiyle gündeme getirip, diğer partilerle de istişare edip kamuoyuna açıklayacağız."

Bakanlıktan EYT açıklaması: Bir çalışma bulunmuyor

 

Ve seçenekler netleşti... EYT’lilere formül arayışı

 

EYT sorununu çözecek 5’li formül masada

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.13 Kasım 2021 08:40

    EK GÖSTERGEM BENİM DE 2200 AMMA BENİM GÖREV YAPTIĞİM BAKANLIĞIN EMEKLİLERİNİN EK GÖSTERGESİ YÜKSELTİLMEYECEKSE 3600 EK GÖSRERGEDEN BANA NE ?

  • Vicdan yoksa insan ölür13 Kasım 2021 08:08

    Sizden hiçbir şey istemiyoruz tek istediğimiz yaptığınız her türlü kanunsuzluk ile ilgili yargı önünde hesap vermeniz bu güzel ülkeyi dingonun ahırına döndürmenizde size oylarıyla destek veren tüm vatadaşlardan da davacıyım hem kendi hem benim çocuklarımın geleceklerini kararttıkları için

  • Atakan 12 Kasım 2021 19:45

    Yav he he

  • Murat12 Kasım 2021 18:39

    Eyt liler gereken cevabı sandıkta verecek

  • 1453 serdar 12 Kasım 2021 18:24

    EYT çıkarsa yine oy yok. Bu kadar yıl ha çıktı ha çıkacak, bayrama, yılbaşına, yaz sonuna yetiştireceğiz dediğiniz herşey hala bekliyor. Siz sözünüzü tutmadınız, bende diyorum ki çıkarın EYT, 3600 gösterge ve tüm sözleşmeli çalışan ve KHK ile geçiş yaptırılan ama kadroyla ilgisi olmayan özellikle belediye iştirak şirketlerinde çalışan hala taşeron gibi görünen personellere kadroyu verin sonra seçim yapın, bende sözümde durup durmayacağımı bi düşüneyim.

  • Vatandaş12 Kasım 2021 18:15

    Bu saatten sonra eyt çıksada oy yok, dolar 10 TL.

  • ramiz12 Kasım 2021 17:45

    çıkarın şu  eyt yoksa oy yok

  • Türkoğlutúrk13 Kasım 2021 09:51

    Bu saatten sonra ağzında kuş tutsada OY MOY YOK

  • Eyt12 Kasım 2021 17:33

    Birbirinizden haberiniz yok galiba?

  • BORSACI12 Kasım 2021 17:31

    6 yıl önce 3600 ek gösterge dendi ama 6 yıldan beri gösteren olmadı günde en az 3 bakanımız ek gösterge diyor yalan dolan hiç de hoş olmuyor ama kendi emekli vekilleriniz .3,5 yerden maaş almalarına ragmen daha kaç yerden maaşa baglarız konusunda iyi çalışıyorsunuz allah bu ülkeyi yalan dolandan korusun.

  • EYT12 Kasım 2021 17:17

    kİMİN UMRUNDA EYT.

  • Ali 12 Kasım 2021 17:07

    Eyt gündemde yoksa özel sektör iş vermiyor. Başkan çalışın diyor... DEVLET TÜM EYT li vatandaşı kamuda işe alsın...çalışalım. Emekli de yapmayın sıkıntı yok....İş ver işşşşşş

  • Kamül Dutyemez12 Kasım 2021 16:57

    Eyt yoksa , bu sefer oy vermeyeceğim

  • Türkoğlutúrk13 Kasım 2021 09:52

    Olursa verecekmisin.bi düşün koltuk alttan kaymasaydi cikacakmiydi elbette hayır.o zaman niye vereceksin.