E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3. köprü için 250 bin ağaç kesildi!---

3. köprü için 250 bin ağaç kesildi!

3. köprü için 250 bin ağaç kesildi!
12 Temmuz 2013 - 17:29 borsagundem.com

İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında yaklaşık 250 bin ağacın kesildiği ortaya çıktı.

İstanbul'a yapılacak üçüncü köprü inşaatıyla ilgili tartışmalar sürerken şimdiden İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında yaklaşık 250 bin ağacın kesildiği ortaya çıktı.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin soru önergesini yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kesilen ağaçların 5 katı kadar fidan dikilecektir. Nitekim dikimler de başlamıştır" dedi.
Muharrem İnce, Bakan Eroğlu'nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. İnce önergesinde 3. köprü güzergahında kesilen ağaç sayısını sordu.
Bakan Eroğlu ise verdiği yanıtta, 3. köprünün güzergahının Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlendiğini, son şekliyle de bakanlığa iletildiğini ifade etti. Bakan Eroğlu yanıtında şu ifadelere yer verdi:
"Verilen bu güzergah dahilinde ormanlık alanlara rastlayan bölümler için izin verilip saha teslimi yapıldıktan sonra ağaç kesimi yapılmaktadır. Viyadük yapılmasından vazgeçilmemiş olup yol güzergahına uygun yerlere viyadük ve tünel planlaması yapılmıştır. Karayolları yol standartları dahilinde kazı, dolgu, şev durumuna göre yol platformu belirlenmekte olup 300 metrelik mesafeye koruma bandı da dahildir ve koruma bandı ağaç kesimi mevzu bahis değildir.
245 BİN 121 AĞAÇ KESİLDİ
Köprü inşaatı sebebiyle İstanbul'un Anadolu yakasında 93 bin 750, Avrupa yakasında 151 bin 371 ağaç kesilmiştir. Ancak kesilen ağaçların 5 katı fidan dikilecektir. Nitekim dikilmeye de başlamıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • T-Rex17 Temmuz 2013 14:08

    daha koca köprüyü nereye yapacağını şaşıran adamlar bu ülkeye birde nükleer santral kuracaklar allah sonumuzu hayretsin :)

  • Suat tosun13 Temmuz 2013 08:25

    Yazikya su istanbulun agaclarina.kuzey ormanlari sehrin cigerleriydi.birilerine rant saglansin diye 3.kopruyu yapiyorlar.tup gecit yapilinca zaten ona gerek kalmicakti.sorarim size 3.kopruden kim gecer kim uzatir okadar yolu.

  • Suat tosun13 Temmuz 2013 08:25

    Yazikya su istanbulun agaclarina.kuzey ormanlari sehrin cigerleriydi.birilerine rant saglansin diye 3.kopruyu yapiyorlar.tup gecit yapilinca zaten ona gerek kalmicakti.sorarim size 3.kopruden kim gecer kim uzatir okadar yolu.

  • dx13 Temmuz 2013 00:03

    Üstelik bu kuzey bölge İstanbul'un akciğerleriydi,su havzaları vardı.Yazık değil mi o ekosistemde yaşayan canlılara?Peygamberimiz kıyametin kopacağı anda bile elindeki fidanı dikmemizi söylüyor.Ayrıca yalan bu haberin neresinde anlamadım.5 kere okuduğum halde

  • dx12 Temmuz 2013 23:56

    Yerine fidan dikilmiş,sanki hepsi tutacak,hemen bir anda ağaç olacak.Salatalık bile kaç ayda yetişiyor.Avrupanın ormanlarını ve verilen kıymeti gördükçe sinir oluyorum yeşil düşmanlarına

  • YILMAZZ12 Temmuz 2013 22:32

    MENSUR NİCKLİ VATANDAŞ.SAYĞISIZLIK YAPMADAN ÖNCE SADECE BAŞLIĞI DEĞİL,,HABERİN TAMAMINI OKU ,,HÜKÜMETİN BAKANI O AĞAÇLARIN KESİLDİĞİNİ KABUL EDİP BEYANAT VERİYOR,,KESİLENLERİN YERİNE DAHA FAZLASINI DİKECEĞİZ DİYOR,,HÜKÜMET BİZZAT KESİLDİĞİNİ KABUL EDİYOR,,BUNA RAĞMEN TAKİP ETTİĞİN SİTEDE YAPILAN HABER İÇİN YALAN HABER YAPIYORSUNUZ DİYORSUN... UTAN DİYECEĞİM AMA,YAYINLANAN HABERİN TAMAMINI OKUMADAN ,TAKİP ETTTİĞİ YERE YALAN HABER YAPIYORSUNUZ DİYEN BİRİ UTANIRMIKİ.!!..ALLAH ISLAH ETSİN, SEN VE SENİN GİBİLERİ.!!

  • YILMAZZ12 Temmuz 2013 22:23

    mensur nicKli arkadaş,,borsagundem bir haber sitesi ve sende bu haber sitesini takip ediyorsun.!!nesin sen??hükümet görevlisimi,köprü yapımında görevli birimi???neye dayanarak yalan haber diyorsun..ya kardeşim hiçbirşey öğrenemediysen hiç olmazsa sayğı kavramını öğren. adamlar haber yayınlamış sende kalkmış yalan haber diyorsun,,o zaman yalan olduğuna dair belgeni sun..!!!bu nasıl bir sayğısızlıktır,fanatikliğin bu kadarıda iğrenç görünüyor.!korkma!! bu ülkenin temelleri yoksulluk içinde verilen özgürlük mücadelesiyle atıldı,herhangi bir afrika yada ortadoğu ülkesindeki tablo bizim ülkemizde oluşmaz.!!

  • hacı12 Temmuz 2013 19:49

    abicim şehirlerdeki ağacı kesip uzaklara dağa taşa fidan dikmenin bize bir faydası yok, şehirde yaşıyoruz dağda değil

  • Mensur12 Temmuz 2013 17:47

    Yalan haber bu nedir ya mesnetsiz haber yapıyorsunuz???Sizde mi bu ülkenin Mısır gibi olmasını isteyenlerdensiniz...