E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2022'de öne çıkacak 4 alternatif yatırım---

2022'de öne çıkacak 4 alternatif yatırım

2022'de öne çıkacak 4 alternatif yatırım
07 Ocak 2022 - 13:18 borsagundem.com

Pandemi, tedarik zincirlerindeki sorunlar, çip kıtlığı ile diğer tüm kısa ve uzun vadeli riskler, geleneksel yatırımları da etkiliyor. 2022 yılında getiri arayışındaki yatırımcılar, borsa yatırımlarını yanı sıra alternatiflere de yönelebilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım yapmak özellikle de ekonominin zorlu dönemlerinde oldukça riskli. Ancak yaratıcı yatırımcılar her zaman geleneksel yatırımların önündeki engellerden kaçınabiliyor. 2022’de borsalardaki yüksek değerlemelerden ve zorlu koşullardan endişe eden yatırımcılar, bu yıl 4 alternatif yatırıma yönelebilir.

1. Kripto paralar

Kripto paralar son on yıldır hayatımızda. 2020 yılından bu yana kripto para piyasası özellikle iyi performans gösterdi. Buna rağmen kripto paralarda devasa dalgalanmalar yaşandı. Kripto paralara yönelik ilk aşamadaki heyecan geride kalmış olsa da, ilginin sona erdiği anlamına gelmiyor. Aksine kripto paralar giderek daha geniş kitlelerce benimseniyor. Bu durum da kripto paraları geleceğe yönelik güçlü bir yatırım stratejisi haline getirme potansiyeli taşıyor. İlk günlerinde olduğu gibi risk-ödül dengesinde devasa getiriler sağlamayacak olsa da, kripto paraların yolculuğunun uzun süreli olacağı kesinleşti.

2. Non-fungible token’lar (NFT)

Adı genellikle kripto paralarla anılan non-fungible token’lar (NFT), kripto paralardan daha yeni bir trend ve birçok açıdan devasa bir başarı fırsatı sunuyor. Ancak burada yatırımcıların karşı karşıya kaldığı zorluk, kaliteli bir NFT’yi tespit edebilme konusunda ortaya çıkıyor. Alım yapmadan önce NFT’lerin araştırılması gerekiyor.

Örneğin Forbes’un haberine göre birçok kişinin ilgi gösterdiği DeadHeads isimli proje güvenilir bir yatırım imkanı sağlıyor. 2021’in haziran ayında 0,09 Ethereum değerinde fiyatla piyasaya sürülen projede, NFT’lerin taban fiyatı altı ay içinde iki kat yükseldi. Projenin devam eden animasyon serisi de uzun vadeli yatırım fırsatları sunuyor.

3. Emlak

Emlak piyasasında, fiyatlar giderek yükseliyor. Ancak 2022 yılında yatırımcıların fiyatların oldukça yüksek olduğu emlak piyasasına girebilmesi için bazı fırsatlar da var. Örneğin ev sahipleri, sahip oldukları evlere yatırım yapabilir. Bu durumda da gelecekte evlerini satmak istediklerinde, çok daha yüksek fiyatlarla satış yapabilirler. Bir başka seçenek ise ipotekli satışları takip etmek.

4. Peer to peer (P2P) krediler

Geleneksel olarak pahalı olan birçok yatırım fırsatının merkeziyetsizleşmesi, birçok yatırım fırsatına kapı araladı. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre popülerliği giderek artan alanlardan bir tanesi de peer to peer (P2P) krediler. Bu alanda kullanıcılar, diğer kullanıcıların kredi almasına imkan tanıyan bir sisteme paralarını yatırıyor. Parayı yatıran kullanıcı taksitlerle parasını geri alıyor ve faiz getirisi elde ediyor. P2P krediler değerli bir yatırım fırsatı olsa da, krediler için kullanılacak fonlarınızın dağılıma dikkat edilmesi gerekiyor. Upstart ve benzeri güvenilir platformları seçmek gerekiyor.

Hisseler ve tahviller geleceğe yönelik güvenli yatırımlar olsa da, yatırımlar sadece bu alanlara yönelmemeli. Getirilerini yükseltmek isteyen yatırımcılar, risk alarak yukarıdaki seçeneklere yönelebilir. Metaverse’den kripto paralara, NFT’lerden, sanal emlak yatırımlarına birçok fırsat yatırımcılar için açık.

Kazakistan’daki kriz Bitcoin’i vurdu

 

Altında toparlanma çabaları

 

Balinalar dipten Bitcoin topluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)