E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2022 yılının güvenli limanı hangi yatırım olacak?---

2022 yılının güvenli limanı hangi yatırım olacak?

2022 yılının güvenli limanı hangi yatırım olacak?
24 Aralık 2021 - 13:26 borsagundem.com

Geleneksel güvenli liman yatırımı olan altın ve gümüş 2021 yılında düşük bir performans gösterdi. Yatırım uzmanları risklerle dolu 2022 yılında varlıklarını korumak için doğru yatırımı bulmaya çalışıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasa krizlerine karşı güvenli liman arayışı 2021 yılında büyük bir değişim gösterdi. 2020 altın ve gümüş yatırımlarının ralli yaptığı bir yıl olmuştu. Bu yılsa söz konusu yatırımlar negatif getiri sağladı. Bu yılın güvenli liman yatırımlarında kazananlarsa kripto paralar ve gayrimenkul yatırımları oldu.

Ancak varlık danışmalığı şirketi Tocqueville’in Portföy Yöneticisi John Petrides CNBC’deki röportajında gelecek yılın güvenli liman yatırımlarının sabit gelir piyasasında olacağını belirtiyor.

Petrides röportajında, “Yüksek getirili tahvil piyasasını güvenlik pozisyonu olarak düşünmek pek sık olmaz. Ancak krediler şu anda bir sorun değil ve ABD tüketicileri ve şirketleri oldukça sağlıklı konumda" ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı yüksek verimlerden faydalanmak için koşulların mantıklı olduğunu ancak yatırımcıların seçici olması gerektiğini söyledi. Artan faiz oranları ve enflasyon uzun vadeli bonoları riskli hale getirdi. Petrides bunun yerine kısa vadeli tahvillerin değerlendirilmesini öneriyor.

iShares’in 0 ila 5 yılık yüksek getirili şirket tahvilleri borsa yatırım fonuna (SHYG) işaret eden Petrides, “SHYG üzerinden yaklaşık -%5’lik getiri elde ediyorsunuz. Bugünün ortamında bunun zorlayıcı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Servet yönetimi firması Inside Edge’in Kurucusu Todd Gordon sabit gelirli varlıkların ticareti konusunda daha temkinli. Gordon enflasyonun yüksek seviyelerde kalacağını söylemek için çok erken olduğunu düşünüyor.

Borsa uzmanı, “Reel getiriler negatif kalmaya devam ederken risk pirimi için çok fazla risk alıyorsunuz” açıklamasında bulundu. Gordon bunun yerine yatırımcılara sabit gelir alanındaki getiri eksikliğini telafi etmek için opsiyon piyasası stratejilerini tavsiye ediyor.

Gordon açıklamasında, “SPDR S&P 500 Borsa Yatırım Fonu’nu tutmaya devam edeceğiz. Ancak aşağı yönlü risklerden korunmak için put emirleri ekleyeceğiz ve bunu finanse etmek için uyarı yönlü call emirlerini kullanacağız” dedi.

Borsa uzmanı söz konusu strateji sayesinde güvenlik endişeleri olan yatırımcıların piyasaların terse dönmesi halinde de getiri sağlayacak biçimde borsaya girmesine izin vereceğini söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre küresel piyasalar hızla yükselen Omikron vakaları ve enflasyon endişeleri nedeniyle yılı inişli çıkışlı bir seyirle kapatmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte yeni araştırmalar sonucunda Omikron varyantı nedeniyle hastanede yatış riskinin daha düşük olduğunun ortaya çıkması, küresel borsaların da son birkaç gün içinde geri dönüş yapmasını sağladı.

Altında resesyon endişesi

 

Altının güvenli liman özelliğine büyük darbe

 

Kripto alanında yıldızı parlayan 5 yatırım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali26 Aralık 2021 08:08

    Bir koyun sürüsü var...sürüyü bir koyun yönlendiriyor...fakat bu sürüyü uçurumdan aşağıda yönlendirme yapabilir .temlinli olup RİSKLER dağıtın sepet yapın

  • Lahmacuncu 25 Aralık 2021 15:02

    Dolarcı beyler bakın Reha Muhtar sizlere ne soruyor : acı var mı acı ....

  • BORSACI25 Aralık 2021 11:27

    önümüzdeki yıllar enerjide atılım yılı olacak .

  • HAKSÖZ25 Aralık 2021 10:40

    Devletçiyim, muhafazakârım diyen dövize yatırım yapmaz. Batılı devletlere bakın, Türk ve Arap devletlerini inceleyin daima yaşadıkları ülkenin parasına yatırım yapar, yabancının parasından kaçar. İnşallah bugünden itibaren Türk Lirası'na yatırım yapalım, bizi arkadan hançerleyen ABD gibilerinin parasını şutlayalım.

  • MD..Edep..Edep..25 Aralık 2021 12:12

    Ondan mı dövize endeksli faiz veriyorsun hemşerim..  Masal okuma; aynı senin anlattığın gibi son 7-8 yıldır parasını banka faizine yatıran birsini tanırım, parası bu sürede reel olarak neredeyse %  60-70  eridi gitti, piyasa artışlarına hiç değinmiyorum bile.. Kardeşim bırak masal okumayı ehliyet ve liyakatı eses al..

  • Cem25 Aralık 2021 08:55

    Tabiki altın dolar

  • CENGİZ ELMAS25 Aralık 2021 16:30

    SEN KONUYU BİLE ANLAMAKTAN ACİZ KALMIŞSIN BURADA AMAÇ FAİZ VERMEK DEĞİL DÖVİZİN ÜZERİNDE BULUNAN KÖPÜĞÜ ALMAK FAİZE YATIRSIN DİYENDE YOK BİRİKİMİNİ ENFLASYONA KARŞI KORUMAK İSTİYORSA GİTSİN ALTIN ALSIN DÖVİZ ALMASIN YABANCI PARAYI DEĞERLİ HALE GETİRMESİN ÇÜNKÜ EGRÇEK DEĞERİNDEN YUKARILARA TAŞIMAK EKONOMİK İSTİKRARSIZLIK GETİRİYOR. ÇOK AKILLICA HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR BU ÜLKE BİZİM HEPİMİZ AYNI GEMİDE YOL ALIYORUZ GEMİ BATINCA HEPİMİZİN BOĞULMA RİSKİ VAR HEP BERABER ÇOK AKILLI OLALIM.

  • AHMET ÖZBİR24 Aralık 2021 16:14

    ECNEBİLERİN kazancından bana ne, ben bakarım TÜRK'ÜN BİST"İNE, DALARIM UCUZ ÇİL ÇİL HİSSELERİNE, satarım haydut devletin KILsasını, değerlendiririm TL ile. Döviz alıp vatanıma kötülük yapamam, benim canım TÜRKİYEM.

  • CENGİZ ELMAS25 Aralık 2021 16:33

    KATILIYORUM AMA HER ÖNÜMÜZE GELEN HİSSEYE DEĞİL İYİCE ARAŞTIRIP GELECEĞİ PARLAK SEKTÖRLERİ BELİRLEYİP İÇİNDE UCUZ KALMIŞ SAĞLAM YAPIYA SAHİP HİSSELERİ BULUP UZUN VADELİ KUMAR OYNAR GİBİ DEĞİL ARSA ALIR GİBİ NAKİT TEMETTÜ ALIŞKANLIĞI BULUNAN HİSSELERİ ALMAK VE UNUTMAK EN GÜZELİ DİYEBİLİRİM.

  • Zeki 25 Aralık 2021 08:55

    Avanak

  • Mucise Reis ;)24 Aralık 2021 14:33

    finansal sistemden anlamayan varlıkalra gidecek bence. diğer alanlar bir veriyor parayı sonra geri alıyor :D ben yaşlı kesim altın alır diyorum... gençler ise koınlere ilgi duyar diye düşünüyorum. biraz pıaysaı bilen anlayanda borsa, kaldıraşi usd al sat parite kar şansını dener vurgunu yer... ama varlıkların değerlenmesi ev oalrak pıyasa döner bence. ev olmadan Türkiyede bişe olmaz. Ev çınar akağı gövdesi gibi hayatın her saldırısından seniş korur. işsizlik, parasızlık, bireylerin göçmesinde korunaklı güvenli en sağlam liman. düşüncem 2022 de bu...

  • Allame-i Cihan 25 Aralık 2021 15:18

    Çok bilirin kafası öyle karışmış ki kelimeler dahi isyan eder olmuş ... Anlaşılan bunun gibileri Başkan iyi sallamış ...

  • enayi24 Aralık 2021 13:40

    okuduğumumu anlamıyorum altın nasıl düşük gitti 1000 tl yi aştı tabi bu bizim ülke için geçerli avrupa için diyorsanız o ayrı 

  • Türkoğlutúrk25 Aralık 2021 09:31

    Belamiz dolar değil ,salaklığímíz

  • İsocan24 Aralık 2021 14:19

    Herhalde yani dğnyada ayrı bizim dolar gibi belamjz var ya