E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto alanında yıldızı parlayan 5 yatırım ---

Kripto alanında yıldızı parlayan 5 yatırım

Kripto alanında yıldızı parlayan 5 yatırım
24 Aralık 2021 - 12:02 borsagundem.com

Kripto para yatırımı yapmak için henüz geç değil. Kripto alanında Bitcoin gibi kripto paralardan oynadıkça kripto para kazandıran oyunlara ve ‘metaverse’ yatırımlarına birçok fırsat var.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geride bıraktığımız 21 ayda dijital para birimlerinin toplam değeri %1,500’ün üzerinde artışla 2,31 trilyon dolara ulaştı. Kripto paralar, non-fungible token’lar (NFT) ve blockchain teknolojisine yönelik yatırımcı ilgisi giderek artıyor. Bu alana yatırım yapmak için geç kaldığını düşünenler için iyi haber ise her şey henüz başlıyor. Bitcoin yatırımcılarının büyük bir bölümü, bu alandaki yatırımlarına 2021 yılında başladı. İşte kripto alanında yıldızı parlayan 5 yatırım fırsatı.

1. Bitcoin

2021 yılında Bitcoin kitleler tarafından tanınır hale geldi ve popüler kültürün bir parçası oldu. Aynı zamanda hükümetler düzeyinde de bilinirliği arttı. Bitcoin şimdi piyasa değeri açısından en büyük kripto para ve piyasa değeri 1 trilyon doların üzerinde. Birçok kişi Bitcoin ve altın arasında ilişki kuruyor. Bunun nedeni ise kripto paranın arzının tıpkı altın gibi sınırlı olması. Aynı zamanda Bitcoin’in arkasındaki blockchain teknolojisi de finansal hizmetler sektöründe kullanım alanı buluyor. Latin Amerika ve Sahra Altı Afrika’da hükümetler Bitcoin’i benimsiyor. El Salvador ise 9 Haziran 2021 tarihinde Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu.

2. Axie Infinity

Bir numaralı Ethereum temelli oyun olarak yer edinen Axie Infinity isimli oyunda bugüne kadar oyuncu işlemlerinde 3 milyar doların üzerinde işlem gerçekleşti. Ethereum blockchain’i Axie kullanıcılarına oyun içi bir ekonomi yaratma imkanı tanıyor. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre oyuncular oyun içi satın alımlarla, “oynadıkça kazan” sistemi oluşturabiliyor. Topladıkları nadir ödüllerin ise zaman içinde değeri artıyor.

3. Nike

Nike yakın zamanda sanal ayakkabı ve koleksiyon ürünleri üreticisi RTFKT’yi satın aldı. Bu satın alımla birlikte Nike, CEO John Donahoe’ya göre “spor, yaratıcılık, oyun ve kültürün” birleşiminde önemli bir pozisyona yerleşti.

Geçtiğimiz yıl şubat ayında RTFKT 600 çift FEWOCiOUS NFT spor ayakkabıyı yalnızca altı dakika içinde satarak, toplamda 3,1 milyon dolar elde etti. Dahası RTFKT şimdi sanatçı Takashi Murakami’nin popüler avatar platformu CloneX’in de merkezinde yer alıyor. CloneX’te ise işlem hacmi 65 milyon doları aştı.

4. Roundhill Ball Metaverse (ETF)

Roundhill Ball Metaverse ETF endeksi (META) metaverse alanında faaliyet gösteren ya da bu alana ürün/hizmet sağlayan şirketlerin performansını takip ediyor. Bu nedenle de şirketlerin elde ettiği gelirlerden fayda görüyor. 30 Haziran 2021’deki kuruluşundan bu yana META’nın varlıkları %548 büyümeyle 823,2 milyon dolara ulaştı. Bir borsa yatırım fonu (ETF) olan META kripto yatırımcıları için birçok farklı varlık sınıfına erişim imkanı tanıyor. Roundhill Ball Metaverse ETF’nin en büyük varlıkları arasında adını bildiğiniz şirketler de yer alıyor. Bunlar arasında Nvidia, Roblox, Microsoft, Apple ve Facebook da bulunuyor.

5. Decentraland (DAO)

Metaverse’de emlak fiyatları yükseliyor. İsteyen herkes ise dijital bir arsa sahibi olabiliyor. Decentraland kullancıların LAND ismiyle NFT olarak “arsa” satın almasına, satmasına ve toprak parçalarını geliştirmesine imkan tanıyor. Platform kullanıcıların oluşturduğu Decentraland Merkeziyetsizleştirilmiş Otonom Organizasyon (DAO) tarafından yönetiliyor.

 Yeni ‘muhitler’ inşa edilirken modadan sanata birçok alanda ilerleme kaydediliyor. Birçok kişi ise erken alım yapanların bundan 100 yıl önce New York’ta daire satın almanın sağladığı getiriyi sağlayacağına inanıyor. Decentraland’de alım satım yapabilmek için kullanılan kripto para ise MANA.

Bitcoin 50 bin doları aştı

 

SEC, iki Bitcoin borsa yatırım fonu başvurusunu reddetti

 

Nike güçlü bilançosu ile izlemeye değer !

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)24 Aralık 2021 14:37

    çok iyi coinler var ama bunları normal borsalarda almanız imkansız. meta programı panckek gibi aracı swap işlemi yapanlardan alabilirsiniz. Ama riskleri en kırmızının kırmızısı renk olarak. bir bakmışsınm  x 55 vermiş. bir bakmışsın tahtası kapanmış. basında konuşulanlar can yakması en düşük coınler. yani 7 katman varsa en tepe katman konuşuluyor. coınlerde bir dip 6 katman daha var. en dibi berbat, girdinmi çok zor çıkarsın :D o bakımdan arada sırada dip conlere olha atarız.. 50 usd , 10 usd , 40 usd gibi.. bu coınler 7. dip katmandan en üst tepe katmana çıkmayı başarırsa, çoğu gumler zaten.. kısa sürede x 1000 yada x 1500 yapabilir. örnek şaka coını köpek yavrusu shiba gibi.. kim bilebilirdi ? Not: kimse bu alanlara cebinden girmez, coinden kazandıgını az az pay ederek serpiştirir. coınlerin özü bu

  • Mustafa25 Aralık 2021 10:24

    Kısaca anladığım kumar demişsin...